Connect with us

FOTBAL

Marius Cozma trage un semnal de alarmă în cazul SCM Zalău – Unirea Mirşid!


Vicepreşedintele AJF Sălaj a ţinut să facă unele declaraţii referitor la ce se petrece la noua echipă a Zalăului, fiind nemulţumit că în lot se regăsesc foarte puţini sălăjeni şi că la negocierile cu jucătorii a apărut Alin Pop – conducătorul de la Sporting. Marius Cozma s-a declarat nemulţumit şi de activitatea directorului de la SCM – Marcel Doru Ţîrle


Sălajul are din nou echipă în Liga a III-a, iar acest lucru ar fi trebuit să fie un moment de bucurie pentru toţi iubitorii “sportului rege” din judeţul nostru.

Unirea Mirşid are tot meritul în realizarea acestei performanţe, după ce gruparea condusă de Călin Bereschi a câştigat campionatul în Sălaj, dar a trecut şi de barajul de promovare cu Viitorul Ulmeni.

Mai apoi, autorităţile locale din Zalău au înfiinţat SCM Zalău, club care a preluat toate drepturile sportive şi de participare în campionat de la Unirea Mirşid.

Activitatea fotbalistică la SCM Zalău a început de câteva săptămâni, iar noua echipă a Zalăului are deja conducere administrativă, tehnică, dar şi lot de jucători.

Mulţi ar fi sperat că această echipă să fie formată cu nucleul de jucători de la Mirşid, dar din cauza unor divergenţe nu s-a mai întâmplat aşa, astfel că în momentul de faţă, doar vreo opt jucători din lot sunt sălăjeni.

Acest aspect a deranjat unele persoane din fotbal, iar Marius Cozma – vicepreşedintele AJF Sălaj – a ţinut să tragă un semnal de alarmă în cazul SCM Zalău – Unirea Mirşid.

Fostul căpitan al Armăturii este total nemulţumit că SCM a apelat la foarte mulţi jucători din afara judeţului.

“Pentru a pune punct toturor îndoielilor iubitorilor fotbalului sălăjean despre tot ce se întâmplă în jurul fotbalului vreau să fac unele precizări. În primul rând, visul Unirii Mirşid a fost încă de la înfiinţare de a ajunge în punctul de a promova în Liga a III-a. Faptul că în acest an s-a şi reuşit se datorează jucătorilor, lui Florin Pop şi domnului primar Călin Bereschi, iar într-o mică măsură şi datorită mie. Noi în iarnă când ne-am asociat imaginea cu Zalăul am riscat foarte mult, iar din acel moment toate echipele ne-au fost adversari. Am fost acuzaţi că nu se poate promova, fiindcă echipa nu face antrenamente, dar la toţi contestatarii le-am dat peste nas cu această promovare istorică. Văd că în ultima perioadă foarte mulţi îşi asumă nişte merite care nu le au şi nu mai vreau ca alte persoane să îşi asume această promovare istorică pentru Zalău. Au fost băieţi care au muncit şi au transpirat pentru această promovare şi meritul este al lor”, a spus Marius Cozma.

 

Marius Cozma: “Nu ştiu cum este posibil ca la negocierile cu jucătorii de la SCM Zalău să apară unele persoane de la Sporting”

 Marius Cozma a făcut şi alte afirmaţii din interiorul SCM Zalău şi spune că la negocierile cu jucătorii a apărut şi o persoană care a fost în conducerea de la Sporting Zalău, fiind vorba chiar de Alin Pop.

“Dacă domnul Florin Pop nu a putut face parte din echipa Zalăului, nu înţeleg cum la negocierile cu jucătorii care sunt doriţi la SCM, apar oameni care nu au nicio legătură cu fotbalul. Nu am înţeles ce a căutat la acea masă, domnul Alin Pop de la Sporting. Nu ştiu cum este posibil ca el să negocieze cu jucătorii din Sălaj şi chiar să-i umilească”, a spus  Marius Cozma, care i-a “atacat” pe cei de la Sporting, pentru faptul că au şi desfiinţat echipa după doi ani.

“În urmă cu doi ani s-a înfiinţat o nouă echipă la Zalău, cu visul de a promova în Liga a III-a, este vorba de Sporting Zalău. Cei de acolo au vrut să sară peste nişte etape care din punctul meu de vedere nu trebuiau omise. S-au prezentat la Adunarea Generală cu dorinţa de a fi primiţi în Liga a IV-a, dar membrii AJF, care sunt de o calitate extraordinară,  nu au fost de acord  cu acest lucru. Se pare că mare le-a fost supărarea acestor domni  de la Sporting, iar în primul sezon nici măcar nu au reuşit să promoveze din Liga a V-a în Liga a IV-a. Nu ştiu ce le-au promis conducătorii echipei jucătorilor de la Sporting când s-a început proiectul, dar este urât ceea ce s-a întâmplat. Camaradul nu se lasă pe front. Denotă, ceea ce s-a întâmplat la Mirşid, unde camarazii nu s-au lăsat unii pe alţii, s-au dus mai departe şi au terminat războiul”, a declarat Marius Cozma.

 

“Proiectul de la SCM Zalău era cu jucători sălăjeni, dar văd că situaţia s-a inversat”

 Fostul căpitan al Armăturii este deranjat de faptul că la SCM Zalău au apărut foarte mulţi jucători din afara judeţului, deşi când s-a pus la cale acest proiect de Unirea Mirşid şi autorităţile locale se dorea a se pune accentul pe sălăjeni.

“Din ce ştiu eu, acest proiect era pentru jucători sălăjeni, dar văd că acum la echipă sunt foarte mulţi jucători din alte judeţe.  Lucrurile s-au inversat, iar din cei mai mari contestatari ai jucătorilor străini am ajuns să punem din nou accentul pe jucători din alte judeţe. Probabil în prima etapă vom avea maxim doi jucători sălăjeni în primul 11. Nu vreau să ţin parte nimănui, dar vreau să spun acest lucruri în calitate de om de fotbal. Îi doresc mult succes lui Alexandru Pop. A fost colegul meu de la Armătura şi merita să primească o şansă. Mă bucur că în conducere se mai află Vasile Jula şi Claudiu Cornaci”, a mai spus Marius Cozma.

 

“Nu ştiu ce muncă a depus Doru Ţîrle, dacă nu a fost în stare să personalizeze un echipament pentru SCM Zalău” 

 Fostul fotbalist şi antrenor de la Unirea Mirşid şi-a arătat nemulţumirile şi faţă de Marcel Doru Ţîrle, cel care ocupă funcţia de director executiv la SCM Zalău şi care a fost consilierul pe probleme de sport a primarului Ionel Ciunt.

“Sunt foarte mâhnit şi am şi spus-o, în momentul în care domnul Marcel Doru Ţîrle a fost numit consilierul pe probleme de sport a primarului  Ionel Ciunt. Văd că în jurul echipei SCM Zalău au apărut unii oameni ca nu ştiu ce realizări au în fotbal până în acest moment. Domnul Marcel Doru Ţîrle şi-a asumat imaginea cu fotbalul. Nu ştiu ce muncă a depus Marcel Doru Ţîrle  dacă nu a fost în stare măcar să personalizeze un echipament pentru SCM Zalău. Din noiembrie şi până în iulie nu ştiu cu ce l-a consiliat domnul Marcel Doru Ţîrle pe domnul primar. Nu ştiu ce sfaturi i-a putut oferi, dacă nici măcar nu a putut pregăti un echipament personalizat pentru SCM Zalău, ceea ce noi la Unirea Mirşid am rezolvat în doar două zile”, a mai spus Marius Cozma.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL