Connect with us

TENIS

La doar 14 ani, Ioana Lung a câştigat o competiţie de senioare


Sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a reuşit o performanţă de remarcat la Cupa Municipiului Zalău, reuşind să cucerească locul 1 la categoria de vârstă senioare, deşi la finalul lunii iunie abia a împlinit frumoasa vârstă de 14 ani. Pe locul 1 la competiţia de la Zalău s-a clasat şi Patrick Bolduţ, la categoria de vârstă 10 ani


La finele săptămânii trecute, la Zalău a fost sărbătoare, având în vedere că au avut loc FolkFest, Zilele Municipiului Zalău şi Festivalul Folcloric “Ecouri Meseşene”. Însă, din cadrul acestor sărbători nu puteau lipsi şi competiţiile sportive.

Printre acestea, poate cel mai de amploare eveniment sportiv a avut loc la Baza de Tenis a Primăriei Zalău, acolo unde s-a desfăşurat ediţia din acest an a Cupei Municipiului, în organizarea ACS Sergiu Carp Tennis Club. Ediţia din acest an a propus trei categorii de vârstă, 10 ani fete şi băieţi, 14 ani băieţi, seniori şi senioare. În plus, organizatorii au propus şi categoria 14 ani la dublu.

Arbitrul principal al competiţiei a fost tocmai zălăuanul Andrei Brisc, cel care recent a oficiat şi la meciuri din circuitul WTA, la Swedish Open şi BRD Bucharest Open. În ordine crescătoare a categoriei de vârstă, la 10 ani feminin am regăsit şapte sportive înscrise, care au fost repartizate de organizatori în două grupe. Din Grupa A au făcut parte patru sportive, în timp ce celelalte trei tenismene au format Grupa B.

În Grupa A am regăsit şi două sportive din Şimleu Silvaniei, Raisa Silaghi şi Sara Magyar. Dacă prima nu a reuşit să câştige niciun meci, Sara a avut evoluţii încurajatoare şi cu două victorii din trei posibile s-a clasat pe locul 2 în grupă, fiind învinsă doar de Raluca Băican de la CSM Oradea. Şi în Grupa B, Sălajul le-a avut pe Giula Lang (CSM Zalău) şi Cristina Silaghi (CS ProTenis Şimleu Silvaniei).

Din păcate, cele două sălăjence au terminat pe locurile 2, respectiv 3, grupa fiind câştigată de Alexandra Silaghi de la CSM Oradea. Trofeul categoriei a fost adjudecat de Raluca Băican, în timp ce Sara Magyar de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei a câştigat duelul pentru locul 3, scor 5 – 3, 4 – 5 (4), 10 – 4, cu Giulia Lang de la CSM Zalău.

La 10 ani băieţi au fost patru sportivi participanţi, dintre care şi doi sălăjeni, Patrick Bolduţ de la CSM Zalău şi Raymond Petrean de la Palatul Copiilor Zalău. S-a jucat fiecare cu fiecare, iar cu trei victorii din tot atâtea posibile, Patrick Bolduţ s-a clasat pe locul 1, în timp ce Raymond a ocupat locul 4.

Şi la 14 ani băieţi, judeţul Sălaj a avut mai mulţi reprezentanţi, însă, fără rezulate notabile. Cele mai bune performanţe le-au aparţinut lui Kovacs Rudolf (CSM Zalău), Ştefan Boroeanu (Palatul Copiilor Zalău) şi Tudor Criste (ACS Tennis Pro Zalău), cei trei reuşind să ajung în sferturile de finală.

La categoria seniori au participat 5 sportivi, dintre care 4 sălăjeni, Alexandru Puşcaş (CS ProTenis Şimleu Silvaniei), Thomas Florean (CSM Zalău), George Cadar (Palatul Copiilor Zalău) şi Bogdan Szabo (CS ProTenis Şimleu Silvaniei). Totuşi, categoria a fost câştigată de băimăreanul Balogh Obernauer Edvard Attila, în timp ce Thomas Florean s-a clasat pe locul 2, în timp ce Alexandru Puşcaş a completat podiumul.

Fără doar şi poate, cel mai impresionant rezultat este cel al Ioanei Lung de la Palatul Copiilor. Deşi a împlinit la finalul lunii iunie 14 ani, tânăra tenismenă a concurat la categoria de vârstă senioare, alături de alte 3 jucătoare, ceva mai experimentate. Acest aspect nu a contat pentru Ioana Lung, care a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile, reuşind astfel ca la 14 ani să câştige o competiţie de senioare. Pe locul 2 s-a clasat Denisa Cherecheş de la CSM Oradea, în timp ce podiumul a fost completat de Andreea Mocan de la Palatul Copiilor Zalău.

Urmează competiţia veteranilor

După ce în perioada 27 – 31 iulie s-a desfăşurat Cupa Municipiului Zalău destinată copiilor şi seniorilor, de la 1 august, pe zgura terenurilor de tenis de la Baza de Tenis a Primăriei Zalău se vor duela şi sportivii veterani.

Organizatori propun categorii de vârstă începând cu +35 de ani şi până la +80 de ani, la feminin şi masculin. Sigur, în funcţie de numărul de participanţi şi vârsta acestora, categoriile pot suferi mici modificări. Competiţia va fi organizată de CSM Zalău cu sprijinul Primăriei municipiului Zalău. La fel ca şi la competiţia ce s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute, arbitrul principal va fi tot Andrei Brisc şi la turneul veteranilor.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS