Connect with us

BOX

Pugiliştii sălăjeni s-au întors cu şase medalii de la Salonta


Cei şase sportivi care au participat la Festivalul de Box din judeţul Bihor au reuşit să obţină patru medalii de aur, una de argint şi un de bronz. După cele trei zile de competiţie de la Salonta, pugilişti de la CSM Zalău, Box Club MLG Zalău, alături de sportivi de la alte două cluburi au particpat la un sparring organizat în sala de box de la Stadionul Municipal din Zalău


Final de săptămână încărcat pentru pugiliştii de la CSM Zalău. Sportivii pregătiţi de Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea au fost invitaţi să participe la un Festival de Box la Salonta în judeţul Bihor, ce s-a întins pe durata a trei zile de competiţie, după care în ultima zi din săptămâna trecută, la Zalău să aibă loc un sparring în sala de box din incinta Stadionului Municipal din Zalău.

Însă, cel mai bine ar fi să le luăm pe rând şi să spunem să în perioada 24 – 27 iulie, în oraşul Salonta din judeţul Bihor a avut loc un Festival de Box, ce s-a desfăşurat la Ancora Summer Vibes.

Acest festival a propus două competiţii. Joi a avut loc Cupa Bihorul, după care a urmat ediţia a IX-a a Memorialului “Nicolae Talpoş”, cea din urmă fiind şi o competiţie internaţională.

Pentru acest Festival de Box, CSM Zalău, club invitat să participe, a deplasat nu mai puţin de 6 sportivi.

Este vorba de Paul Magdaş (91 kg – tineret), Elida Oşan (68 kg – tineret), Andreea Varga (49 kg – tineret), toţi trei de la secţia din Zalău, Margareta Hidigan (52 kg – cadeţi), Lucza Renata (54 kg – cadeţi) şi Diana Tănăsescu (59 kg – cadeţi), toate trei de la secţia Şimleu Silvaniei.

La finalul competiţiilor, pugiliştii sălăjeni au adunat şase medalii, patru de aur, una de argint şi una de bronz.

La competiţia din Bihor au participat nu mai puţin de 17 cluburi. CSM Zalău a urmărit verificarea lotului de tineret şi feminin, iar la capătul competiţiei, antrenorul Adrian Popuţea care a făcut deplasarea cu sportivii la Salonta s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi.

“Aş vrea să spun că la echipa de fete de la Şimleu Silvaniei a fost un plus vizibil. Aici vorbim de Margareta Hidigan, Lucza Renata şi Diana Tănăsescu. Cred că aceste trei sportive au calităţi să ajungă inclusiv la înaltă performanţă. L-am verificat şi pe Paul Magdaş alături de care vom pleca în 12 august la Campionatul Naţional de Tineret, la Bacău. În discuţiile cu maestru Dragoş, privind deplasarea la Bacău, am renunţat la doi sportivi, Denis Stoica şi Adrian Rus. Mai era şi Marinel Zaharie, însă, nu era serios în pregătire”, ne-a declarat Adrian Popuţea.

La Salonta, antrenorul secţiei de box de la CSM Zalău a urmărit în special evoluţia lui Paul Magdaş, cel care urmează să participe luna viitoare la Campionatul Naţional de la Bacău.

“Magdaş a boxat la Salonta la categoria +91 kg, deoarece nu a reuşit categoria lui obişnuită, 90 kg. A pierdut finala cu Florescu de la lotul naţional. Însă, pentru Campionatul Naţional o să îl pregătim la categoria 90 kg şi obiectivul clubului va fi câştigarea  unei medalii”, ne-a mai spus antrenorul de la CSM Zalău.

Pugiliştii şi-au încrucişat mănuşile şi la Zalău

La finalul săptămânii a fost sărbătoare sub Meseş, având în vedere că a avut loc a XXII-a ediţia a Zilelor Municipiului Zalău.

Cu această ocazie, în sala de box din incinta Stadionului Municipal din Zalău s-a organizat un sparring la care au participat patru cluburi.

Este vorba de CSM Zalău, Box Club MLG Zalău, Voinţa Cluj şi Gym Mar Strong Oradea.

În total au avut loc nu mai puţin de 15 meciuri şi mai multe sparring-uri.

Pentru acest eveniment sportiv, Primăria municipiului Zalău a pus la dispoziţie diplome şi cupe pentru sportivii participanţi.

În continuare la CSM Zalău urmează o pregătire pe plan local în care se va pune accentul pe pregătirea lui Paul Magdaş, dar antrenorii secţiei de box vor încerca să formeze în săptămânile următoare  lotul de fete pe care CSM Zalău îl va deplasa în 15 septembrie la Campionatul Naţional Feminin de la Eforie Nord.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX