Connect with us

Ştiri din Sălaj

Vezi când încep lucrările de modernizare a străzii Simion Bărnuţiu din Zalău  


Printr-un proiect european a căruia valoare este de 59 de milioane de lei, una dintre cele mai importante artere din oraş se va moderniza începând de săptămâna viitoare, urmând să fie reabilitată suprafaţa carosabilă, să se extindă trotuarele, să se pună la punct o canalizare pluvială, urmând să se amenajeze şi o pistă de biciclete


Administraţia locală condusă de Ionel Ciunt demarează investiţii importante în Zalău, astfel că oraşul de sub Meseş va deveni mult mai atrăgător după ce toate proiectele aflate în derulare sau cele care sunt în execuţie se vor finaliza.

Deocamdată, în Zalău se pot consemna mai multe şantiere. Bulevardul Mihai Viteazu este aproape finalizat şi se lucrează la ultimele finisaje, în timp ce strada 22 Decembrie 1989 este închisă deoarece se lucrează la un pod.

Un alt şantier urmează să înceapă peste câteva zile, chiar din 1 august, când este termenul de începere a lucrărilor pe strada Simion Bărnuţiu.

Una dintre cele mai importante artere din oraş va intra într-un amplu proces de modernizare, începând de la Compania de Apă şi până la intersecţia cu strada Industriei.

În urmă cu o lună s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Strada Simion Bărnuţiu urmând a fi reabilitată printr-un proiect  european a căruia valoare a fost de 59 de milioane de lei.

Şantierul de pe Simion Bărnuţiu va începe pe 1 august, în cadrul proiectului fiind prevăzute ample lucări la partea carosabilă, se vor reabilita şi extinde trotuarele, se va pune la punct un sistem de canalizare pluvială, se vor moderniza nouă staţii de autobuz, va fi amenajată o pistă de biciclete, iar pe o distanta de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public.

“Modernizare coridoare de mobilitate urbana durabila – Zalău 2023” este denumirea proiectului în cadrul căruia strada Simion Bărnuţiu va fi reabilitată şi are ca şi scop reducerea emisiilor de carbon în oraş provenite de la transportul rutier şi creşterea numărului de biciclişti şi pietoni.

“Pe strada Simion Bărnuţiu, termenul care l-am dat pentru începerea lucrărilor este 1 august. După ce am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, a trebuit să facem achiziţia diriginţiei de şantier, fiind obligaţi de legistaţie să facem această chestiune. În plus mai era nevoie de verificarea proiectului tehnic, de achitat taxele la ESC, iar pe 1 august pot începe efectiv lucrările”, ne-a informat primarul Ionel Ciunt.

Licitaţia lucrărilor a fost finalizatăa, iar firma câştigătoare este SC. Drum Construct, cea care lucrează acuma şi pe strada 22 Decembrie 1989.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj