Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Au început lucrările la capela din Năpradea


Deşi construcţia a fost începută doar în luna iunie, capela se află deja în roşu, iar executanţii proiectului finanţat prin GAL lucrează acum la acoperiş. Autorităţile locale asigură că capela va fi finalizată în acest an


Ca urmare a aplicării normelor sanitare conforme cu legislaţia europeană, devenită obligatorie după anul 2007 – în care România a aderat la Uniunea Europeană, a devenit necesară construirea unei capele mortuare.

Altfel spus, un edificiu religios care să satisfacă necesităţile privind securitatea sanitară şi sănătatea publică, precum şi cele legate de desfăşurarea ceremoniei de înmormântare.

În aceste condiţii, şi autorităţile locale din judeţul Sălaj au început să se ralieze acestor norme europene şi în mai multe comune au început să apară capele mortuare.

În comuna Năpradea, demersurile pentru construirea unei capele în centrul comunal au început încă de anul trecut. Astfel, printr-un proiect european depus pe GAL, administraţia locală are la dispoziţie 60.000 de euro, cu tot cu cofinanţare, pentru efectuarea tuturor lucrărilor.

Munca a început încă din luna iunie, iar firma care a câştigat licitaţia a lucrat intens în această perioadă. Ca urmare, aşezământul se află deja în roşu, iar constructorii lucrează acum la învelitoare.

“Am vrut să amplasăm capela în cimitir, dar nu am reuşit să rezolvăm problema proprietăţii terenului. Ca urmare, aceasta se construieşte lângă sala de sport, pe un teren al Primăriei. Oricum, este foarte aproape de cimitir, undeva la 150 m”, ne-a declarat primarul comunei, Vasile Fodor.

Acesta a primis asigurări de la constructorul că lucrarea va fi  finalizată până la finalul anului 2019.

Tot pe această linie, autorităţile locale vor să să construiască o capelă şi în localitatea Cheud. Aici, există mici probleme, deoarece Primăria nu deţine un teren pentru această lucrare. Ca urmare, autorităţile locale vor să achiziţioneze un teren.

Să spunem că în comună se lucrează și la căminul cultural de la Someș Guruslău.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj