Connect with us

FOTBAL

Doliu în fotbalul sălăjean. Un jucător s-a stins din viaţă la doar 39 de ani


O veste cumplită s-a abătut asupra fotbalului mic din județul Sălaj și nu numai. Cosmin Tite, unul dintre cei mai vechi jucători ai formaţiei Rapid Zimbor s-a stins prematur din viaţă la doar 39 de ani… În urma lui rămân doi copii, o fată şi un băiat şi multe amintiri pe care le-a creat în tricoul echipei fruntașe din Seria Est a Ligii a V-a Sălaj


Cumplit. Dureros. Poate unii ar spune chiar nedrept, sunt doar puţine gânduri care îi încearcă în aceste momente pe cei din familia Rapid Zimbor, dar mai ales pe cei din familia lui Cosmin Tite, fotbalist ce s-a stins din viaţă la doar 39 de ani…

Născut la data de 3 iunie 1980 la Cluj-Napoca, Cosmin Tite a îndrăgit fotbalul încă de când era un puştan şi a început să practice “sportul rege” la Sănătatea Cluj, după care a ajuns la “U” Cluj şi şi-a continuat cariera sportivă la Giarmata Cluj şi Avântul Panticeu.

Însă, din 2002, mijlocaşul defensiv a ajuns la Rapid Zimbor, formaţie pentru care a evoluat tot restul carierei, fie că a fost vorba de vremurile bune din Liga a IV-a, fie că au fost momentele grele prin care a trecut echipa condusă de Gabriel Mureşan prin Liga a V-a.

A fost un caracter ireproşabil şi un model demn de urmat, după cum ne mărturisesc cei care i-au fost colegi de-a lungul anilor.

Din păcate, în ultimul an, jucătorul s-a confruntat cu probleme grave de sănătate, iar în urma unui control amănunţit, medicii au avut un verdict crunt, cancer la înghinal.

Din păcate, boala a fost descoperită într-un stadiu destul de avansat.

Liviu Ciuca, preşedintele echipei Rapid Zimbor: “A fost un băiat de excepţie, de milioane. De două săptămâni, a intrat în depresie şi nu mai vorbea cu nimeni, decât cu soţia lui”

Cosmin Tite alături de familie urmau să ajungă în Italia pentru o intervenţie, însă, în cele din urmă aceasta nu a mai avut loc, deoarece boala s-a agravat şi metastaza a ajuns la plămâni. Din păcate, familia fotbalistului de la Rapid Zimbor a primit cea mai tristă veste duminică, la ora 6.00, când Cosmin Tite s-a stins din viaţă la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca.

“De două săptămâni, Cosmin Tite a intrat în depresie şi nu mai vorbea cu nimeni, decât cu soţia lui. A fost motorul echipei ani de zile. A fost un băiat de excepţie, de milioane. Încă nu-mi vine să cred că l-am pierdut. Oricum, împreună cu căpitanul echipei am decis ca la Rapid Zimbor nimeni să nu mai evolueze cu numărul 6, cel care i-a aparţinut lui Cosmin Tite. Am decis acest lucru în semn de respect pentru el şi pentru toată activitatea pe care a depus-o aici. Cu greu îmi găsesc cuvintele…”, ne-a spus Liviu Ciuca, preşedintele echipei Rapid Zimbor

În urma lui Cosmin Tite rămâne o soţie îndurerată şi doi copii, o fată (clasa a IV-a) şi un băieţel (clasa I). Pe lângă fotbal, Tite lucra şi în domeniul bancar, în Cluj-Napoca.

“Dragii mei prieteni. Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat în perioada grea prin care am trecut. Cel mai bun om de pe pâmânt, cel mai drag, cel mai iubit, este de azi înger. Dumnezeu să îl odihnească, să îi dea liniştea de care avea nevoie şi să-l primească în ceata lui de îngeri”, a fost mesajul soţiei lui Cosmin Tite.

Încă nu ştim exact unde va avea loc înmormântarea, la Cluj-Napoca sau la Panticeu.

Redacţia Sportul Sălăjean este alături de familia îndoliată şi pe această cale trasmitem sincere condoleanţe.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL