Connect with us

TENIS

FOTO. Finală şi semifinală pentru Oana Flonta în Ungaria şi Germania


Tânăra tenismenă de la CSM Zalău a participat la Blue Tigers Cup (Budapesta) şi Koblenz Junior Open acolo unde a reuşit prestaţii deosebite şi s-a întors acasă cu rezultate notabile şi medalii preţioase. Astfel, Oana Flonta a demonstrat încă o dată că este o mare speranţă a tenisului sălăjean


Fără doar şi poate, Oana Flonta este una dintre cele mai bune tenismene ale judeţului Sălaj. În ciuda vârstei fragede, 12 ani, tânăra tenismenă de la CSM Zalău s-a remarcat în competiţiile organizate de Federaţia Română de Tenis şi a reuşit să cucerească trofee importante în scurta ei carieră de până acum.

Mai mult de atât, Oana a reuşit performanţa de a ajunge la lotul naţional, fiind prima din judeţul nostru care a izbutit acest lucru după o pauză de 15 ani. Ultimul sălăjean care a ajuns la lotul naţional a fost Ionuţ Beleleu în 2004.

După această performanţă, tânăra a ridicat puţin ştacheta şi a început să participe la categoria de vârstă 14 ani, o categorie superioară vârstei tinerei speranţe a tenisului sălăjean. Chiar şi aşa, acesta aspect nu a contat, iar Oana Flonta s-a impus la Cupa Adris de la Bistriţa-Năsăud fără să piardă vreun set.

Aceste rezultate i-au dat încredere sportivei şi în luna iulie a decis că este momentul potrivit să participe la două turnee în străinătate. Pentru aceasta, Oana a ales Blue Tigers Cup, competiţie ce s-a desfăşurat în Budapesta, capitala Ungariei. Cel de-al doilea turneu la care a participat Oana Flonta  a fost Koblenz Junior Open, în oraşul Koblenz din Germania.

În ceea ce priveşte primul turneu, să spunem că s-a desfăşurat la începutul lunii iulie, fiind un turneu puternic de categoria 2. Competiţia din Budapesta a propus o singură categorie de vârstă, 12 ani, atât la fete, cât şi la băieţi, la simplu, dar şi la dublu. În ceea ce priveşte competiţia feminină, deoarece asta ne interesează cel mai mult, să spunem că numărul participantelor a fost destul de mare, iar organizatorii au repartizat tenisemnele în opt grupe, urmând ca cele opt câştigătoare din faza gupelor să se califice în sferturile de finală.

Oana Flonta a câştigat grupa fără set pierdut

Sălăjeanca noastră a fost repartizată în Grupa C, alături de Kallay Dorina (Ungaria) şi Kim Kuehbauer (Austria). În această fază s-a disputat după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final s-a tras linie şi s-a stabilit câştigătoarea şi implicit persoana care s-a calificat în faza următoare.

După 6 – 0, 6 – 0 cu sportiva maghiară şi 6 – 4, 6 – 4 cu austriaca Kuehbauer, Oana Flonta s-a clasat pe locul 1, calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei de la Budapesta. În această fază a competiţiei, sălăjeanca a dat peste Arina Zhelyaskova (Rusia), câştigătoarea grupei F. Însă, Oana Flonta a confirmat forma bună din faza grupelor şi a trecut la pas şi de rusoaică pe care a învins-o cu 6 – 1, 6 – 0.

Duel românesc în finala de la Budapesta

În semifinale, tenismena din judeţul Sălaj a dat peste slovaca Terezka Galikova. Primul set a fost controlat de Oana care s-a impus cu 6 – 4, după care actul secund i-a aparţinut adversarei, fiind nevoie de set decisiv. În ultimul act, sălăjeanca a fost mai “proaspătă” şi s-a impus cu 10 – 4.

Calificată în ultimul act, Oana Flonta a dat peste Iris Zbranca, sportivă legitimată la LPS-CSS Constanţa. Constanţeanca s-a impus în două seturi, 6 – 4, 6 – 2, adjudecându-şi trofeul. În ceea ce priveşte competiţia de dublu, Flonta a făcut pereche cu Anamaria Oana, iar cele două au ajuns până în finală, fiind învinse de perechea Iris Zbranca – Vanessa Nocaci.

Flonta a ajuns în semifinale şi la turneul de la Koblenz

După experienţa din Ungaria, acolo unde a obţinut locul 2, Oana Flonta a participat în perioada 15 – 21 iulie la încă un turneu “străin”. Este vorba despre Koblenz Juniors Open, găzduit de oraşul Koblenz din Germania. La fel ca şi la competiţia din Budapesta, Oana Flonta a participat la categoria 12 ani, categorie la care au fost înscrise nu mai puţin de 54 de sportive venite din diverse ţări ale Europei.

S-a jucat în sistem eliminatoriu, iar în primul tur, sălăjeanca a întâlnit-o pe lituanianca Deimante Ieva Muraskaite, însă nu a avut emoţii în faţa acesteia şi a învins-o în două seturi, scor 6 – 0, 6 – 1. În faza următoare, poloneza Antonina Czajka a ieşit în calea zălăuancei şi chiar i-a furat primul set Oanei, scor 6 – 4.

Însă, tenismena din Sălaj a revenit extraordinar şi s-a impus în următoarele două seturi cu 6 – 3, 6 – 4. În faza următoare, Flonta a învins-o pe daneza Cecilie Agerbek Fridthjof, meci câştigat de sălăjeancă cu 6 – 4, 6 – 0. În sferturi, sălăjeanca a trecut de belgianca Zita Berckmans cu 6 – 1, 6 – 3, calificându-se în semifinalele competiţiei. Drumul Oanei Flonta la turneul de la Koblenz a fost oprit de nemţoaica Victoria Pohle, 6 – 4, 6 – 1.

Totuşi, două locuri 2 la turneul din Budapesta şi o prezenţă în semifinale la turneul din Germania reprezintă un bilanţ bun pentru Oana Flonta care a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că este o mare speranţă a tenisului sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS