Connect with us

FOTBAL

Sălajul are din nou arbitru în prima ligă!


Monitorizat în ultimii ani de către Comisia Centrală a Arbitrilor, Tunyogi Ferencz a primit zilele trecute decizia din partea CCA prin care a fost anunţat că a promovat în Lotul A


În finalul sezonului trecut, Sălajul a rămas fără doi arbitri importanţi, după ce Gabriel Brâjac şi Paul Unimătan au pus punct final  carierei. Asistentul Bârjac a activat timp de 10 ani la nivel de primă ligă, în timp ce centralul Unimătan a arbitrat în ultimii ani în liga secundă, dar în perioada 2009 – 2015 a făcut parte din Lotul A şi a oficiat zeci de meciuri în Liga 1.

Arbitrajul sălăjean va avea reprezentant pe prima scenă a fotbalului românesc şi din acest sezon, după ce în Lotul A a promovat asistentul Tunyogi Ferencz.

Monitorizat de către Comisia Centrală a Arbitirlor în ultimii ani, asistentul zălăuan a avut prestaţii bune şi a primit zilele trecute decizia din partea CCA prin care a fost anunţat că a promovat în Lotul A.

În perioada în care a fost monitorizat, Tunyogi Ferencz a avut ocazia să arbitreze şi trei meciuri în Liga 1. A debutat la acest nivel în octombrie 2017 la partida dintre CFR Cluj – Juventus Bucureşti şi tot în 2017 a mai oficiat la jocul dintre Juventus Bucureşti – Concordia Chiajna.

Şi în sezonul trecut, zălăuanul a bifat un joc în Liga 1, la partida dintre FC Botoşani şi Dinamo Bucureşti.

Tunyogi Ferencz şi-a început cariera de arbitru în 1999, iar din 2006 este arbitru divizionar. În perioad 2006 – 2009 a activat la nivelul Ligii a III-a, iar în ultimii 10 ani, (2009 – 2019) a făcut parte din Lotul B, având peste 120 de meciuri în Liga a II-a.

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 31 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL