Connect with us

FOTBAL

Zălăuanul Bodiş Norbert şi-a găsit echipă  


Fostul junior de la Viitorul Zalău, care în urmă cu un an a jucat în prima ligă din Ungaria, la Balmazujvaros va juca din această vară, în Austria, la Ritzing, o formaţie din Liga a IV-a


Viitorul Zalău a lansat mai mulţi jucători spre fotbalul mare, iar unul dintre ei este Bodiş Norbert, care timp de şapte ani a jucat la grupele de juniori de la clubul fondat de Daniel Sabou.

În 2012, zălăuanul a  ajuns tocmai în Ungaria la Academia de Fotbal “Bozsik Jozsef” din Nyiregyhaza, iar din 2015 a făcut pasul la seniori, odată ce s-a transferat la Balmazujvaros, formaţie ce la vremea respectivă activa în liga secundă.

Bodiş Norbert a reuşit să promoveze cu echipa sa în prima ligă din Ungaria, în vara anului 2017, însă la acest nivel a jucat foarte puţin, astfel că s-a despărţit de Balmazujvaros în iarnă, după ce şi-a terminat contractul.

Pentru fotbalistul de 22 de ani a urmat o perioadă mai grea de aproape şase luni până când şi-a găsit o altă echipă, dar din această vară a decis să dea curs unei oferte venite de la o formaţie din ligile inferioare din Austria. Bodis Norbert a ales să joace la o grupare unde are şanse să evolueze cât mai mult şi a semnat  cu Ritzing, o formaţie din Liga a IV-a.

“În 31 decembrie mi-am terminat contractul cu  Balmazujvaros, dar am continuat să mă antrenez, atât singur, cât şi cu alte echipe. Am venit în Austria, la Ritzing, unde sunt condiţii foarte bune şi am semnat cu această echipă un contract valabil un an. Trebuia să îmi găsesc o nouă echipă şi să încep pas cu pas, în linişte”, ne-a declarat Bodis Norbert.

Chiar dacă nu a mai jucat un meci oficial de anul trecut, Bodis Norbert speră să revină la forma din trecut şi consideră că şi din Liga a IV-a austriacă poate avansa.

“Având în vedere că am jucat în liga secundă din Ungaria, chiar şi în prima ligă, aş putea spune că Liga a IV-a din Austria înseamnă un pas în spate în cariera mea. Însă, la cum văd lucrurile, condiţiile, mentalitatea şi antrenamentele de aici sunt sigur că am ajuns la o echipă unde pot avansa în joc. Trebuie seriozitate şi multă ambiţie. Aveam nevoie de un loc stabil la echipă, iar aici sunt jucători cu calităţi foarte bune”, a mai spus Bodis Norbert.

Sursa foto: Hajdu Online

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL