Connect with us

HANDBAL

Căpitan nou la HC Zalău


După ce Valentina Panici s-a despărţit de gruparea de sub Meseş, cea mai experimentantă jucătoare din lotul Zalăului a rămas Cristiana Nica. Ca urmare, ea a fost desemnată liderul echipei de către colege


Roxana Szollosi, Paula Teodorescu, Andrada Mihalcea, Raluca Irimia şi Valentina Panici sunt jucătoarele cu experienţă care au părăsit HC Zalău la finalul sezonului trecut, Panici fiind şi “căpitanul” echipei în ultimele sezoane.

Aproape de o plecare a fost şi extrema Cristiana Nica, care se afla la final de contract, însă jucătoarea a decis să rămână la HC Zalău deşi a avut oferte şi de la alte echipe.

Extrema în vârstă de 31 de ani a devenit cea mai veche componentă a echipei zălăuane la care a ajuns în vara anului 2016. Nica va avea o responsabilitate în plus din sezonul următor, urmând să fie liderul echipei. Handbalista a fost desemnată “căpitanul” lui HC Zalău, însă acest lucru s-a făcut prin vot de către jucătoare şi persoanele din staff-ul tehnic.

Trei jucătoare au fost nominalizate pentru a purta “banderola” de căpitan, iar Cristiana Nica a primit cele mai multe voturi (13). Trei nominalizări a mai primit şi Dana Abed-Kader, care în ultimul an a reuşit un salt important în joc, iar două voturi a primit şi Alexandra Severin.

Singura jucătoare de la HC Zalău care nu a votat a fost Alexandra Vrabie  , care în această perioadă participă cu lotul de tineret la Campionatul European din Ungaria, însă oricum, votul său nu ar fi influenţat situaţia.

“Cristiana Nica a fost votată de aproape toată echipa şi ea a fost desemnată căpitanul lui HC Zalău. Este jucătoarea cea mai veche şi cea mai experiementată de la echipă, iar din punctul meu de vedere alegerea este corectă”, a spus Gheorghe Tadici.

Originară din Bucureşti, Cristiana Nica a mai jucat la CSM Ploieşti, Unirea Slobozia şi CSM Cetate Devatrans. În acest sezon, Nica a traversat cea mai bună perioadă de când este la HC Zalău şi a înscris 68 de goluri. Chiar dacă este de 3 ani la formaţia sălăjeană, Nica devine din această vară una dintre cele mai vechi componente ale echipei.

 

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL