Connect with us

FOTBAL

VIDEO. Alexandru Pop, antrenorul echipei SCM Zalău: “Sunt dornic să fac treabă, dar sunt conştient că este nevoie de multă muncă”


Tehnicianul cu care SCM Zalău va aborda campionatul din Liga a III-a este Alexandru Pop. Fostul atacant de la Armătura Zalău are în spate mai bine de 10 ani de antrenorat, însă în toată această perioadă a pregătit doar echipe de juniori, la FC Zalău, Viitorul şi Atletic


“Duţu” Pop va fi prima experienţă la seniori, însă a primit încredere inclusiv din partea primarului Ionel Ciunt.

“Sunt la prima experienţă ca şi antrenor la o echipă de seniori, dar să nu uităm că am 12 ani în spate de antrenorat. Alţii au şansa să coboare din iarbă şi să fie direct antrenori la seniori, dar eu am avut norocul să încep de jos. Acolo prinzi experienţă şi creşti. Este mult mai greu să lucrezi la juniori şi să-i creşti. La seniori  sunt alte responsabilităţi, dar sunt conştient că este mult de muncă. Deşi am arătat foarte multe la juniori, unii nu au încredere în mine, dar eu sunt dornic să fac treabă împreună cu staff-ul meu. Nu îmi este frică de muncă. Vom fi atenţi la fiecare detaliu şi sperăm să avem un parcurs bun în campionat”, ne-a declarat Alexandru Pop.

“Duţu” va fi ajutat de Claudiu Cornaci, care a fost numit secund, dar şi de Vasile Jula, care va ocupa funcţia de manager sportiv la SCM Zalău.

“Sunt colegii şi prietenii mei. Cu Lică am crescut la Universitatea Cluj, am fost şi la Armătura şi avem ani frumoşi împreună, iar cu Claudiu am fost colegi şi la Atletic. El va fi secundul meu şi este alegerea mea. Ne va ajuta şi Vasile Jula cu sfaturi şi cu păreri de care vom ţine cont. Am încredere în staff-ul meu, fiindcă sunt oameni cu experienţă în fotbal”, a mai spus antrenorul de la SCM Zalău.

“Mulţi jucători din Sălaj aleg să rămână în zona lor de confort”, susţine antrenorul

La primul antrenament, antrenorul Alexandru Pop a avut la dispoziţie nu mai puţin de 22 de jucători, majoritatea dintre ei fiind tineri şi fără prea mare experienţă pentru acest nivel.

“Este un lucru foarte bun că au venit 22 de jucători la reunire, iar majoritatea sunt sălăjeni, fiindcă acest proiect s-a făcut pentru sălăjeni. Trebuie să ne bazăm şi pe 2 – 3 jucători cu experienţă, iar în zilele următoare vom aduce şi câţiva jucători cu experienţă, care să fie modele pentru cei tineri”, ne-a declarat antrenorul, care a sperat ca la reunire să fie prezenţi cât mai mulţi jucători de la Unirea Mirşid.

În acest sens, antrenorul a luat legătura cu mai mulţi jucători de la campioana Sălajului, dar au refuzat să vină la SCM.

“I-am contact pe mai mulţi jucători de la Unirea Mirşid ca să vină la SCM Zalău, dar din păcate au ales altă cale. Din păcate, mulţi jucători din Sălaj aleg să fie în zona lor de confort şi când ies din zona lor nu se simt bine. În aceste condiţii nu pot să evolueze. Avem multe talente în Sălaj, dar fiecare doarme cum îşi aşterne”, a spus antrenorul.

La început de drum, Alexandru Pop aşteaptă susţinere din partea iubitorilor fotbalului, pe care îi aşteaptă într-un număr cât mai mare la meciurile lui SCM Zalău.

“Sper să am susţinere din partea tuturor, dar şi din partea presei, fiindcă orice început este foarte greu, mai ales că noi nu avem  nucleul de jucători faţă de alte echipe din Liga a III-a. Îi aştept pe spectatorii să vină să ne susţină, dar trebuie să înţeleagă că ne va fi foarte greu, însă  îi asigur că vom da totul pe teren. Trebuie să ne sacrificăm şi să ieşim  cu fruntea sus din fiecare meci”, a încheiat Alexandru Pop.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 iulie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL