Connect with us

Ştiri din Sălaj

Recomandări ale poliţiştilor sălăjeni pentru motociclişti. Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”


Pentru o călătorie în siguranță, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj recomandă motocicliștilor să se facă vizibili prin purtarea de echipament de protecție cu elemente reflectorizante, să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic


În primul semestru al acestui an, în județul Sălaj, din vina motocicliştilor au fost înregistrate două accidente de circulație grave, soldate cu doi răniţi grav.

Cel mai recent eveniment rutier în urma căruia un motociclist a ajuns la spital s-a produs, vineri, 12 iulie, pe Drumul Național 1G.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, un tânăr de 28 de ani conducea motocicleta pe drumul menționat, pe direcția Hida-Jibou.

Din cauza neadaptării vitezei, într-o curbă a pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă.

Ca urmare a impactului, motociclistul a fost rănit grav.

A fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj vă recomandă să vă asigurați în oglinzi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!

Fiți pregătiți pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!

Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.

Fiţi vizibili – purtați purtaţi vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj vă dorește drum bun!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj