Connect with us

FOTBAL

Se fac înscrieri pentru noua ediţie a Cupei României la fotbal


Competiţia va debuta pe 28 iulie cu prima fază, iar în acest sens, AJF Sălaj aşteaptă cât mai multe echipe noi să se înscrie. În competiţie vor intra şi formaţiile din Liga a V-a, apoi şi cele din Liga a IV-a, dar cu condiţia ca acestea să nu aibă datorii către AJF


Dacă Liga a IV-a s-a terminat la începutul lunii iunie, Liga a V-a a oferit o competiţie mai lungă, astfel că ultima etapă a fost programată în 23 iunie.

După ultima rundă din Liga a V-a, fotbalul sălăjean a intrat într-o vacanţă, care va dura până la finalul lunii iulie, când va începe noua ediţie a fazei judeţene din Cupa României.

Oficialii de la AJF Sălaj au programat prima etapă din Cupa României pe data de 28 iulie, astfel că deja s-a dat startul la înscrieri pentru echipele noi.  În prima rundă vor intra echipele nou-înfiinţate, cât şi cele mai slab clasate din Liga a V-a, urmând ca odată cu înaintarea competiţiei să mai intre restul grupărilor din Liga a V-a, dar şi cele din Liga a IV-a.

Însă, oficialii de la AJF Sălaj au pus o condiţie, iar în Cupa României vor fi acceptate doar echipele care nu au datorii la AJF.

Situaţia financiară a fost o problemă delicată în această perioadă la AJF Sălaj, astfel că forul condus de Daniel Sabou mai are de recuperat bani de la echipele care au participat în ediţia trecută de campionat. Însă, până la startul noului sezon, conducerea speră ca situaţia să se reglementeze.

Legat de startul campionatelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a se va stabili data şi componenţa eşaloanelor după o întâlnire cu reprezentanţii echipelor, care va avea loc la începutul lunii august.

Supercupa Sălajului, pe 27 iulie

Dacă faza judeţeană a Cupei României debuteauă pe 28 iulie, cu o zi mai devreme, pe 27 iulie, AJF Sălaj a programat Supercupa Sălajului, o competiţie în care ar urma să se întâlnească câştigătoarea cupei şi a campionatului.

Unirea Mirşid a câştigat ambele competiţii în sezonul trecut, dar practic această echipă nu mai există după ce a cedat drepturile sportive şi de participare în Liga a III-a la SCM Zalău.

Potrivit oficialilor de la AJF Sălaj, în Supercupa Sălajului va juca ocupanta locului 2 în campionatul Ligii a IV-a – Dumbrava Gîlgău şi cel mai probabil  SCM Zalău, care a preluat drepturile sportive şi de participare în Liga a III-a de la Unirea Mirşid.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL