Connect with us

Ştiri din Sălaj

FATA DE 10. A strălucit la BAC şi vrea să devină un medic de succes


Bianca Mureşan – unul dintre cei şapte elevi de la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, care l-a Examenul Naţional de Bacalaureat au obţinut media 10, era obişnuită deja cu notele maxime încă din liceu. Acum, tânăra speră să devină tot atât de pricepută şi în medicină, iar unul dintre idealurile ei este să ajute cât mai mulţi oameni


În doar câteva zile, șapte elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău au ieşit în prim-planul învăţământului românesc şi au au adus cinste şi onoare oraşului şi judeţului nostru.

Este vorba despre “cei şapte magnifici” din Sălaj, care la Examenul Naţional de Bacalaureat au primit 10 pe linie!

Rezultatele notabile au dus colegiul pe podiumul naţional, în ce priveşte numărul de elevi de 10!

De precizat că, în plan naţional, doar 177 de elevi au reuşit să primească media maximă.

În spatele acestor performanţe se află muncă asiduă, sudoare şi sacrificii atât a elevilor, cât şi a cadrelor didactice care i-au pregătit.

Printre copiii de mare ispravă de la CNS se află şi Bianca Mureşan. Originară din Zalău, aceasta a urmat Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”, unde i-a fost diriginte profesoara Valeria Coste.

La fel ca şi majoritatea zălăuanilor cu pretenţii, ea s-a îndreptat spre Colegiul Naţional “SILVANIA”, mai exact spre profilul Științe ale Naturii, la clasa profesoarei Dorina Pop.

Încă din liceu, Bianca a fost una dintre elevele eminente şi a terminat clasele a IX-a şi a X-a cu media 10! Foarte aproape de media maximă a fost şi în clasele a XI-a şi a XII-a, atunci când a avut media 9.50 la chimie, fapt pentru care a terminat anul cu media 9.96.

La BAC, Bianca a luat 10 la Limba şi literatura română, 10 la Matematică şi 10 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Cu 10 pe linie, eleva de la clasa Științe ale Naturii a promovat examenul maturităţii cu brio.

“BAC-ul mi s-a părut destul de uşor, având în vedere că  – la biologie – o mare parte din tematică se suprapune cu cea pentru medicină, facultatea la care vreau să dau. Nici proba de limba română nu a constituit o dificultate pentru mine, deoarece mi-am clădit cunoştiintele în această materie în urma participării mele la Olimpiada de română. În ce priveşte matematica, sunt de părere că prin atenţie şi concentrare subiectul s-a putut rezolva relativ uşor”, a declarat Bianca Mureşan pentru Ştiri din Sălaj.

Aşadar, eleva de la CNS spune că probele au fost relativ uşoare, fără să nu uite însă şi aportul pe care l-au avut şi profesorii care au îndrumat-o de-a lungul anilor şi care au dus-o la acest nivel ridicat.

“Le mulţumesc tuturor profesorilor din liceu pentru cunoştiintele cu care m-au înzestrat. În special doamnei diriginte, care mi-a fost totodată profesor de biologie. De asemenea, le mulţumesc părinţilor pentru sprijinul acordat şi încrederea pe care au avut-o în mine”, a mai spus eleva de 10 din Zalău.

Cum euforia de după Bacalaureat a trecut, Bianca se concentrează pentru examenele de admitere la facultate. Cu cunoştinţele acumulate şi cu de la BAC, tânăra speră să fie admisă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

“Nu m-am gândit ce specializare voi alege pe viitor, dar sper că voi ajunge un medic de succes şi că voi putea ajuta cât mai mulţi oameni prin ceea ce fac”, a încheiat Bianca.

Mai multe pe acest subiect, în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va fi publicat în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 iulie.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj