Connect with us

Ştiri din Sălaj

A luat 10 curat la BAC. Ce urmează pentru zălăuanca Ramona Ghilea?


Colegiul Naţional “Silvania” din Zalău are cu ce se mândri. În acest an, la examenul maturităţii, şapte elevii ai prestigiosului colegiu au reuşit să obţină media 10. Unul dintre aceşti elevi, este Ramona Claudia Ghilea, o tânără din Zalău care a trecut cu brio BAC-ul datorită unei pregătiri riguroase. Tânăra vrea să-şi continue studiile pe aceeaşi linie şi îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca


A mai rămas o zi până la afişarea rezultatelor finale de la BAC 2019. Elevii care au depus contestaţii, nemulţumiţi de nota obţinută la examene, stau cu “sufletul la gură” în speranţa că îşi pot mări media sau, în cazul unora, pot promova examenul maturităţii, deşi notele iniţiale nu au fost suficiente. Sigur, cu astfel de probleme se confruntă elevi care nu s-au pregătit corespunzător.

În schimb, niciun fel de emoţie nu are Ghilea Ramona Claudia, elevă a Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, care a promovat examenul de Bacalaureat cu media 10 curat. Ea, alături de alţi şase colegi de liceu, a reuşit această performanţă, graţie căruia, colegiul zălăuan a ajuns pe locul 3 pe ţară la numărul mediilor de 10 de la BAC.

Sigur, această performanţă reuşită de Ramona nu a venit peste noapte, iar în spatele unei poveşti de succes se află multă muncă, seriozitate şi mai ales perseverenţă. S-a născut la Zalău şi mai apoi a început să urmeze cursurile Şcolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” din municipiu.

Mereu a fost o elevă eminentă şi pentru a-şi îndeplini visele, a decis că cea mai bună variantă pentru studiile liceeale este… Colegiul Naţional “Silvania”.

Aşa a fost, iar timp de patru ani a fost mereu printre cei mai buni elevi. Sub îndrumarea domnului diriginte Andrei Ilonţa, Ramona Ghilea a strălucit în cei patru ani de liceu şi “cireaşa de pe tort” a fost media 10 obţinută la BAC. 10 la română, 10 la matematică şi 10 la informatică sunt probele la care tânăra elevă din Zalău a excelat. Zălăuanca ne-a mărturisit că nu a fost greu la BAC şi subiectele au fost accesibile.

“Sunt de părere că la bacalaureat au putut lua o notă mare cei care s-au pregătit corespunzător. La română mi s-a părut uşor şi mie personal mi-a plăcut foarte mult subiectul. La matematică exerciţiile în general au necesitat timp de gândire, iar la informatică mi s-a părut accesibil subiectul. Bineînţeles, la matematică şi informatică sunt foarte importante concentrarea şi atenţia din timpul examenelor, pe lângă pregătirea riguroasă”, a spus Ramona Ghilea, pentru Ştiri din Sălaj.

În cei patru ani pe care i-a petrecut la Colegiul Naţional “Silvania”, Ramona Ghilea nu doar că s-a dedicat studiilor, ci a avut mereu note bune, dar şi activităţi extraşcolare, fiind membră în cadrul Clubului Liderii Mileniului Trei Zalău.

A participat la mai mult activităţi de voluntariat pe care vrea să le continue şi în perioada facultăţii.

“În timpul liceului am fost membră a Clubului Liderii Mileniului Trei Zalău, unde am dezvoltat şi organizat diferite proiecte, scopul principal fiind dezvoltarea personală a tinerilor. Dintre aceste proiecte aş menţiona Learn By Teaching Yourself, care este o sesiune de training şi workshop-uri pe diferite teme, precum Public Speaking-ul sau Inteligenţa Emoţională, şi Culisele Succesului, un proiect în care am invitat oameni de succes să vorbească despre experienţa lor de viaţă. Un alt proiect frumos a fost cel în colaborare cu Centrul de Copii din Cehu Silvaniei, prin care derulăm diferite activităţi cu aceşti copii”, ne-a mărturisit Ramona Ghilea.

A trecut cu bine peste examenul maturităţii, iar acum, pentru Ramona urmează un alt hop, o altă etapă a vieţii pe care speră să o treacă cu brio, la fel cum s-a întâmplat la capătul celor patru ani de liceu.

Însă, toate la timpul lor. Pentru început, zălăuanca trebuie să se hotărască unde îşi va continua studiile şi ne-a informat că deja a ajuns la o variantă şi este decisă să-şi continue studiile pe aceeaşi linie ca în liceu.

“În continuare doresc să studiez la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, intenţionez să mă implic şi în activităţi de voluntariat ca până acum”, ne-a mai spus absolventa.

Mai multe pe acest subiect, în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va fi publicat în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 17 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj