Connect with us

TENIS

Doi tenismeni din Sălaj au făcut legea la Bacău


Cornel Florean şi Bogdan Cuceu au reuşit prestaţii deosebite la Simba Invest Trophy, turneu internaţional din ierarhia ITF şi au câştigat toate meciurile categoriilor de vârstă +50, respectiv +35 de ani


Dacă la finalul săptămânii trecute, Zalăul a fost gazda Cupei Ianus la tenis de câmp, competiţie rezervată copiilor, tenismenii veterani au avut o alternativă, la Bacău, acolo unde s-a desfăşurat Simba Invest Trophy, un turneu internaţional din ierarhia ITF. Competiţia a fost organizată de SCM Bacău şi a fost dotată cu premii în valoare de 2.500 de euro. A fost o competiţie de gradul 4 ITF, iar suprafaţa de joc a fost zgură.

La startul competiţiei s-au aflat zeci de concurenţi dornici să pună mâna pe marele trofeu al celor peste 10 probe de concurs, fie că vorbim de probe de simplu, dublu sau dublu mixt, la diferite categorii de vârstă. Şi judeţul Sălaj a fost reprezentat la competiţia de la Bacău, iar doi sportivi chiar au reuşit rezultate deosebite. Este vorba despre Bogdan Cuceu la categoria +35 de ani şi de Cornel Florean la categoria +50 de ani.

Cei doi sălăjeni au plecat încrezători în “Moldova” şi cu gândul că vor reuşi performanţe care le încunune munca depusă la antrenament, iar Bogdan Cuceu şi Cornel Florean chiar au reuşit acest lucru. Astfel, cei doi au fost de neoprit la Bacău, au făcut meciuri bune şi în final au venit acasă cu trofeul aferent câştigătorilor.

La categoria +35 de ani, Bogdan Cuceu a reuşit să se impună cu 6 – 0, 6 – 1 în faţa favoritului principal, Cical Berariu şi ulterior l-a învins cu 6 – 0, 6 – 1 şi pe Vasile Gheorghe – favoritul numărul 2. Cel de-al treilea adversar a abandonat lupta, iar sălăjeanul a terminat pe primul loc la categoria +35 de ani.

În ceea ce îl priveşte pe Cornel Florean, să spunem că sălăjeanul este într-o revenire de formă şi după succesul de la Altius Tennis Cup, acesta a participat la un turneu internaţional în Austria. Acea experienţă a fost una benefică pentru tenismenul de la CSM Zalău, care la Bacău a câştigat meci după meci…

Repartizat în Grupa A, alături de Cristian Gavrilovici, Bogdan Eugeniu şi Firel Bîrsan, sălăjeanul a reuşit să-i învingă pe toţi şi a terminat pe primul loc în grupă. Astfel, pentru marele trofeu, Florean s-a duelat cu Valentin Munteanu, câştigătorul Grupei B.

Finala a fost destul de echilibrată, iar cei doi finalişti au oferit un joc bun, spectaculos, iar la capătul primului set, sălăjeanul nostru era în avantaj, scor 6 – 4. În setul II, disputa a fost şi mai echilibrată, însă, deznodământul a fost acelaşi, avându-l pe Cornel Florean câştigător, scor 7 – 6 (5). Astfel, după 2 – 0 la seturi, sălăjeanul nostru şi-a adjudecat trofeul pus în joc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS