Connect with us

TENIS

FOTO. Patru clasări pe podium pentru sălăjeni la Cupa Ianus


Cezara But, Mara Geiger, Alexandru Puiu şi Patrick Bolduţ sunt cei patru sportivi din judeţul nostru care au urcat pe podium la competiţia desfăşurată la Zalău. Din păcate, niciunul nu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului


La finalul săptămânii trecute, Baza de Tenis a Primăriei Zalău a găzduit ediţia din acest an a Cupei Ianus, în organizarea Sergiu Carp Tennis Club, sub egida Federaţiei Române de Tenis, cu sprijinul SC Ianus SRL. Meciurile din cadrul competiţiei s-au desfăşurat pe zgură, iar organizatorii au propus două categorii de vârstă, 12, respectiv 14 ani atât la feminin, cât şi la masculin.

Vremea de afară a ţinut cu organizatorii, iar temperaturile au fost potrivite pentru un turneu de tenis de câmp. Comptetitorii au fost pregătiţi, astfel că toate indicau  un turneu reuşit. La acest turneu au participat sportivi atât din judeţul Sălaj cât şi din judeţele limitrofe.

Sălajul a fost reprezentat la toate categoriile de vârstă. La categoria 12 ani feminin, doar Denisa Spătar de la CSM Zalău a fost singura sălăjeancă prezentă pe tabloul principal al competiţiei, însă, din păcate a pierdut în primul tur. În ceea ce priveşte competiţia masculină de la 12 ani, să spunem că au fost înscrişi opt sportivi, împărţiţi în două grupe, urmând ca cei doi câştigători să se înfrunte în finala mare, iar ocupanţii locurilor 2 în grupă, pentru locurile 3 – 4.

Din Grupa 1 au făcut parte sălăjenii Patrick Bolduţ (Tenis Pro Zalău), Mihai Nicoară (Tenis Pro Zalău) şi Andrei Ciortea-Suciu (Sergiu Carp Tennis Club) şi Cristian Chiciudean de la CS Winners TC. În urma meciurilor disputate, Chiciudean a obţinut victorii pe linie şi s-a clasat pe primul loc, în timp ce Bolduţ a ocupat locul secund cu două victorii din trei posibile, iar pe locul 3 a terminat Mihai Nicoară, cel care l-a învins pe Andrei Ciortea-Suciu.

Din Grupa 2 au făcut parte doi sălăjeni, ambii de la Tenis Pro Zalău, Bogdan Stepanov şi Vlad Cojocaru, însă doar primul a reuşit o victorie, în meciul direct cu colegul său. Grupa a fost câştigată de Sebastian Moş de la TC Iris Ştei. Finala mare a fost câştigată de Chiciudean, în timp ce pentru ultimul loc pe podium s-au luptat Patrick Bolduţ şi băimăreanul Şerban Rus.

Sălăjeanul nostru a reuşit să se impună în trei seturi, adjudecându-şi medalia de bronz, 6 – 7 (5), 6 – 2, 6 – 3. Bogdan Stepanov a trecut de Mihai Nicoară în duelul pentru locurile 5 – 6, în timp ce Andrei Ciortea-Suciu l-a învins pe Vlad Cojocaru în duelul pentru locurile 7 – 8.

Cele şase fete de la categoria 14 ani au fost împărţite în două grupe, iar Sălajul a avut câte o reprezentantă în fiecare, Mara Geiger (ProTenis Şimleu Silvaniei) în Grupa 1 şi Cezara But (Sergiu Carp Tenis Club) în Grupa 2.

Parcurs perfect în grupe pentru Cezara But

Şimleuanca a înregistrat o victorie şi o înfrângere şi a terminat pe locul 2, în timp ce Cezara a câştigat ambele meciuri disputate în Grupa şi a terminat pe locul 1. În marea finală, Cezara But a fost învinsă de Anastasia Haţiegan de la CS Winners TC, în timp ce Mara Geiger a câştigat disputa pentru locul 3 cu Claudia Cadar. La categoria 14 ani băieţi, judeţul nostru a fost reprezentat de trei sportivi, Alexandru Puiu (Palatul Copiilor Zalău), Vlad Mercea (Palatul Copiilor Zalău) şi Kovacs Rudolf (CSM Zalău).

Alexandru Puiu a reuşit să câştige Grupa 1 din care au mai făcut parte doi sportivi, în timp ce Mercea s-a clasat pe locul 2 în Grupa 2, iar Kovacs Rudolf pe locul 4, tot în Grupa 2. Ajuns în finală, Alexandru Puiu nu a putut repeta prestaţiile din grupă şi a fost învins de Andrei Mărcuş de la S&F Tennis System.

Din păcate, Vlad Mercea a pierdut lupta pentru locurile 3 – 4 împotriva lui Thomas Turner din Satu Mare. Astfel, Cezara But (locul 2), Alexandru Puiu (locul 2), Mara Geiger (locul 3) şi Patrick Bolduţ (locul 3) sunt cei patru sălăjeni care au reuşit să urce pe podium la Cupa Ianus din 2019.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS