Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău va beneficia de 350.000 de lei pentru turul de campionat


Noul club al municipalităţii va funcţiona în acest an doar cu secţia de fotbal,urmând să aibă echipă în Liga a III-a. Pentru prima parte a sezonului, autorităţile locale au propus un buget de 350.000 de lei, sumă care va fi supusă spre aprobare în şedinţa de îndată a Consiliului Local, care va avea loc joi


Toate demersurile în ceea ce priveşte preluarea   echipei din Mirşid, a drepturilor sportive şi de participare în Liga a III-a de către SCM Zalău sunt în linie dreaptă. Pentru buna funcţionare a clubului, care în acest an va avea doar secţie de fotbal, autorităţile locale vor asigura finanţarea, astfel că până la finalul anului 2019, SCM Zalău ar urma să beneficieze de 350.000 de lei.

Această sumă va fi propusă pentru aprobare în şedinţa de îndată a Consiliului Local, care va avea loc joi.

“Clubul Primăriei va funcţiona în acest an cu secţia fotbal. Am depăşit câteva etape importante în ceea ce înseamnă înfiinţarea clubului. Suntem în faza în care aprobăm bugetul clubului. Aceasta se va întâmpla joi când vom avea o şedinţă de Consiliu Local de îndată. Vrem să ne încadrăm ca termen în ceea ce priveşte legislaţia, înscrierea clubului şi tot ce reglementeză funcţionarea unui club şi a unei echipe de fotbal din punct de vedere al legislaţiei pe sport”, ne-a declarat primarul Ionel Ciunt.

Chiar dacă încă nu are nimic oficial în ceea ce priveşte conducerea clubului, lot de jucători sau antrenor, SCM Zalău are însă susţinere financiară din partea Primăriei Zalău.

Pentru lunile care au mai rămas din acest an, autorităţile locale s-au străduit să găsească fonduri, astfel că în şedinţa de joi se va propune spre aprobare suma de 350.000 de lei.

“Nu vom reuşi să alocăm o sumă pe care au crionat-o cei care se pricep la sport pentru acest an calendaristic. S-a solicitat o sumă de 550.000 de lei, dar noi vom propune un buget spre aprobare de 350.000 de lei, cu menţiunea că dacă la rectificarea de buget vom avea o rectificare pozitivă şi o să găsim resurse financiare, să mai completăm sumele necesare”, ne-a declarat primarul Zalăului.

Pentru a acoperi acest fond de 350.000 de lei, autorităţile locale au decis să diminueze finanţarea de la echipa de volei, cu 200.000 de lei, iar diferenţa va proveni din rezerva bugetară a Primăriei.

“Funcţionarea clubului sportiv şi a e echipei de fotbal nu a fost prevăzută la începutul anului şi noi trebuie să luăm bani  din buget tot de la secţiunea sport. Până la finalul anului, clubul va funcţiona cu această alocaţie bugetară de 350.000 lei şi sper să se încadreze şi să se poată descurca. Voi propune Consiliului să fie diminuată cu 200.000 lei suma de la volei, iar 150.000 lei vor proveni din rezerva bugetară a Primăriei”, ne-a informat Ionel Ciunt.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL