Connect with us

BOX

Pugiliştii Răzvan Cristea şi Cristi Balint au bronzul asigurat la Cupa României 


Sportivii de la CSM Zalău au reuşit să câştige un joc şi să se califice în semifinalele competiţiei de la Târgu Jiu, asigurându-şi astfel o medalie


După evenimentul deosebit de la Zalău, în care pugiliştii de la CSM Zalău au făcut o demonstraţie de box la piscina Season Pool, sportivii au lăsat deoparte atmosfera relaxantă de la piscină şi duminică, 7 iulie au plecat spre Târgu Jiu, acolo unde se desfăşoară în aceste zile Cupa României, competiţie rezervată categoriei de vârstă cadeţi.

Pentru această ediţie, Clubul Sportiv Municipal Zalău a deplasat un lot format din Mario Pop (categoria 38,5 kg), Sergiu Todoran (44,5 kg), Cristian Balint (44,5 kg) – toţi trei din Şimleu Silvaniei, Cristian Terec (56 kg) şi Răzvan Cristea (90 kg) – ambii din Zalău.

Antrenorii sălăjeni, Ioan Dragoş şi Adrian Popuţea speră ca elevii lor să obţină cel puţin două medalii.

“Este aceeaşi echipă care a participat la Campionatul Naţional din luna mai şi care s-a întors acasă cu două medalii de argint şi una de bronz. Obiectivul stabilit pentru Cupa României este câştigarea a două medalii şi accederea în finală cel puţin la o categorie”, ne-a spus antrenorul Adrian Popuţea, înainte de plecarea la Cupa României.

Luni a avut loc proba cântarului, iar 131 de sportivi au fost declaraţi apţi, dar şi primele meciuri.

Astfel, din rândul sălăjenilor, primii care au intrat în competiţie au fost Cristian Terec şi Răzvan Cristea, ambii medaliaţi cu argint la Campionatul Naţional din acest an.

Având în vedere performanţele obţinute la Naţionale, speranţele erau mari pentru Cupa României.

Din păcate, luni, doar Răzvan Cristea (90 kg) a reuşit să ajungă în semifinale, în timp ce Cristian Terec a pierdut duelul care i-ar fi asigurat o medalie.

Marţi a venit rândul celorlaţi trei sălăjeni să intre în ring, iar Mario Pop, în ciuda unui meci bun a fost învins, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul lui Sergiu Todoran, care a pierdut la puncte în faţa unui sportiv din Baia Mare.

Singurul sălăjean care a reuşit să se impună marţi şi să ajungă în semifinale, având asigurată o medalie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX