Connect with us

HANDBAL

Amalia Coman: “Am avut un feeling că la HC Zalău îmi va fi mai bine decât la CSM Bucureşti”


Deşi în sezonul trecut s-a aflat în tabăra vicecampioanei României, unde a evoluat doar pentru echipa de junioare I, tânăra jucătoare spune că a preferat să se transfere la HC Zalău pentru a avea ocazia să fie antrenată de Gheorghe Tadici şi să joace mai mult în Liga Naţională


Gheorghe Tadici a ochit o altă jucătoare cu calităţi şi a transferat-o la Zalău pe Amalia Coman, care vine din tabăra vicecampioanei CSM Bucureşti.

Amalia Coman are 20 de ani şi poate juca pe postul de inter dreapta, dar şi centru, ea fiind una dintre handbalistele de bază la grupa de junioare I de la CSM Bucureşti, cu care în sezonul trecut a fost vicecampioana naţională.

Pe seama transferului său au fost unele discuţii între cele două tabere, iar oficialii de la CSM Bucureşti ar fi preferat doar un împrumut al jucătoarei la Zalău.

Cu acest lucru nu a fost de acord Gheorghe Tadici, dar până la urmă, cele două părţi au ajuns la un numitor comun, iar Amalia Coman a ajuns sub Meseş şi a semnat cu HC Zalău un contract valabil pe 4 ani.

Jucătoarea a mai evoluat şi la echipa secundă de la CSM Bucureşti, dar şi la Rapid, când giuleştencele evoluau în liga secundă.

În trecut, noua achiziţşie a Zalăului a fost componentă a loturilor naţionale de junioare şi tineret.

“Ne-am reunit cu gânduri foarte bune de a ajunge cât mai sus. Vrem să facem un campionat cât mai bun şi să arătăm publicului că putem face o treabă foarte bună chiar dacă în echipă suntem multe jucătoare tinere”, ne-a declarat Amalia Coman după primul antrenament efectuat sub comanda lui Gheorghe Tadici.

Chiar dacă pentru ea era şi o variantă să rămână la CSM Bucureşti, Amalia Coman a ales HC Zalău pentru a avea mai multe şanse de a juca în Liga Naţională.

“Încrederea pe care o are domnul Tadici faţă de jucătoarele tinere m-a determinat să vin la Zalău. Am o dorinţă mare de a munci şi de a creşte în valaore şi sunt convinsă că la Zalău vom face o treabă bună.Cei de la CSM Bucureşti au dorit să rămân acolo, dar am avut un feeling că la HC Zalău îmi va fi mai bine decât la CSM Bucureşti. Aici am şanse mai mari să joc. Sper să ne pregătim cât mai bine în această perioadă şi fiecare va trage cât mai mult pentru a ajunge la nivelul la care trebuie”, a mai spus Coman pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 10 iulie.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL