Connect with us

Feminin

Formaţiile din Liga 1 trebuie să aibă echipe de fete


În urma şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a fost aprobată ca măsură de dezvoltare a fotbalului feminin ca fiecare echipă ce activează în Liga 1 de fotbal masculin să aibă şi o reprezentantă în Campionatul Naţional U 15 feminin


Recent, la sediul Federaţiei Române de Fotbal a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv. Una dintre măsurile aprobate în cadrul şedinţei vizează şi dezvoltarea fotbalului feminin din ţara noastră.

Astfel, începând cu sezonul 2020 – 2021, toate echipele care vor activa în campionatului Ligii 1 de fotbal masculin trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U 15 feminin.

Aceasta este şi o condiţie obligatorie pentru primirea licenţei de a evolua în Liga 1.

Conform FRF, echipele au şi posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Din sezoanele următoare, echipele din Liga 1 masculin trebuie să aibă o formaţie în în campionatele de senioare de la feminin. Însă, aceste hotărâri le puteţi citi în rândurile ce urmează.


Sezonul 2021-2022:

  • Începând cu acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
  • Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Național U15
  • În ambele situații se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competițiile în care evoluează

Sezonul 2022-2023

  • Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să joace în Campionatul Național U15
  • Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13
  • Înscrierea unei echipe de Campionatul Național de Senioare
  • Pentru toate cele trei situații prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum și la junioare

*Echipa de senioare va evolua în Liga 3 în cazul în care nu există un protocol de colaborare semnat. Dacă acesta există, atunci echipa de senioare va juca la nivelul ligii în care activează clubul de fotbal feminin.

Prin această decizie, Federația Română de Fotbal dorește continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România șansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competițiilor și să aducă beneficii pe termen lung echipelor naționale.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin