Connect with us

HANDBAL

HC Zalău trimite o jucătoare la Campionatul European U 19


Gabriela Vrabie, handbalistă transferată în această vară de la Brăila, va participa la turneul final din Ungaria, unde România va întâlni Norvegia, Suedia şi Portugalia


Şi în acest sezon, Gheorghe Tadici a mizat să aducă la Zalău jucătoare tinere, de perspectivă, care au posibilităţi de progres.

Prima achiziţie la HC Zalău a fost tocmai o astfel de jucătoare, este vorba de Alexandra Vrabie, care deşi încă nu are experienţa Ligii Naţionale, are în cv prezenţe la loturile naţionale.

Extrema dreapta a mai jucat în liga secundă la Gloria Buzău şi la Dunărea Brăila II, ea evoluând cu dublă legitimare şi la LPS Brăila, cu care a participat la turneul final al campionatului naţional de junioare I.

Handbalista care recent a împlinit 19 ani este şi internaţională de tineret, astfel că şi în această perioadă a participat cu Naţionala U 19, la un puternic turneu amical în Norvegia.

Alexandra Vrabie nu va fi prezentă la reunirea lotului de la HC Zalău, deoarece în perioada 11 – 21 iulie va participa cu Naţionala U 19 la Campionatul European, care va avea loc în Ungaria, la Gyor.

La turneul final, România U 19 se află în grupa D, alături de Norvegia, Suedia şi Portugalia.

“Gabriela Vrabie nu va fi prezentă la reunirea lotului, urmând să participe cu Naţionala U 19 la Campionatul European din Ungaria. Ea va veni la Zalău doar după turneul final”, ne-a informat Gheorghe Tadici.Antrenorul Zalăului a avut doar cuvinte de laudă la adresa tinerei jucătoare când a transferat-o sub Meseş.

“Este o jucătoare stângace, ceea ce noi nu am avut până acum. Are calităţi fizice bune şi este o fată inteligentă în ceea ce priveşte jocurile de handbal. Am urmărit-o în mai multe jocuri cu lotul de tineret, la Trofeul Carpaţi de tineret, dar şi la Trofeul Carpaţi de senioare de la Brăila, unde a jucat pentru România B. Mi-a plăcut. Nu are o talie foarte impresionantă, dar până la urmă are o talie de extremă.Este o jucătoare rapidă, cu calităţi bune şi cu finalizare foarte bună”, spunea antrenorul Zalăului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL