Connect with us

DIVIZIA A1

PNL Zalău: “PSD Zalău… premiază managementul defectuos al echipei de volei!” 


După şedinţa ordinară a Consiliului Local în care s-a decis reducerea de la 10% la 2% a cotei proprii de cofinanţare a echipei de volei, Partidul Naţional Liberal a luat atitudine şi a emis un comunicat în care îşi arată nemulţumirea vizavi de risipirea banilor publici


În ultimii ani, Volei Municipal Zalău a beneficiat  de o susţinere consistentă din partea autorităţilor locale, iar potrivit contractului de finanţare, 90% din bugetul clubului a fost asigurat de Primăria şi Consiliul Local Zalău.

O contribuţie de 10% trebuia să asigure clubul din mediul privat, dar din sezonul viitor acest procent se va reduce la 2%.

Această hotărâre a fost adoptată în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local, însă o parte a consilierilor nu au fost de acord cu acest lucru.

Liberalii a luat atitudine după reducerea de la 10% la 2% a cotei proprii de cofinanţare şi a emis  un comunicat în care îşi arată nemulţumirea vizavi de risipirea banilor publici.

“PSD Zalău „premiază” managementul defectuos al echipei de volei. Risipirea banilor publici va căpăta cote mai mari în municipiul Zalău, iar zălăuanii vor plăti şi mai mult pentru a susţine bugetul echipei de volei. Asta în pofida scandalurilor care au marcat activitatea acestei echipei manageriată deficitar de reprezentanţii PSD. În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Zalău, consilierul liberal Claudiu Bîrsan s-a opus reducerii de la 10 la 2 la sută a cotei proprii de cofinanţare a clubului de volei. În pofida argumentelor prezentate de liberali – scandalurile care au apărut în mass media privind gestionarea bugetului, suspiciunile privind anumite meciuri, cheltuirea de sume imense pentru cheltuieli mai mult sau mai puţin transparente şi, nu în ultimul rând, a ratării titlului de campion, majoritatea PSD-UDMR-ALDE a decis ca modul de finanţare a clubului să fie modificat. Astfel, dacă până acum 90 la sută din bugetul ce depăşeşte 30 de miliarde de lei vechi venea din bani de la bugetul local, de anul viitor conducătorii echipei vor trebui să asigure doar 2 la sută. Diferenţa, semnificativă dacă ţinem cont de acest buget uriaş, o vor plăti zălăuanii din taxe şi impozite. Cu discursuri demne de activişti PCR sau preşedinţi de CAP, primarul Ciunt şi viceprimarul Bălăjel au încercat să acopere incompetenţa managementului de la clubul de volei, iar obedienţii consilierii PSD-UDMR-ALDE au votat ca banii zălăuanilor, care ar putea fi utilizaţi pentru proiecte relevante în comunitate, să ajungă tot pe mâna celor care au făcut proba incompetenţei la conducerea Volei Club Municipal Zalău. Nici măcar menţinerea cotei de 10 la sută (amendament propus de Claudiu Bîrsan) nu a fost acceptată de majoritatea nocivă care conduce destinele zălăuanilor. Chiar dacă vorbim de bani publici (şi nu puţini), aleşii locali ai PSD, UDMR şi ALDE au dovedit că nu le pasă de cheltuirea transparentă şi echitabilă a bugetului local, iar comenzile politice sunt mai importante decât interesele legitime ale zălăuanilor”, se arată în comunicatul emis de PNL Zalău.

Mai multe pe acest subiect în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    5 July 2019 at 13:54

    Locul doi pe tara e defectuos?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1