Connect with us

DIVIZIA A1

Rareş Bălean, MVP-ul finalei din Silver League: “A fost un moment emoţionant pentru mine”


Voleibalistul zălăuan a fost desemnat MVP-ul finalei care a fost câştigată în dublă manşă de România în faţa Greciei. Acest premiu l-a luat prin surprindere pe Rareş care ne-a mărturisit că nu se aştepta să câştige acest premiu


Rareş Bălean este unul dintre cei mai promiţători voleibalişti români în momentul de faţă şi cu siguranţă cel mai bun din judeţul Sălaj dintre cei aflaţi în activitate. Însă, cu toate acestea, deşi a făcut parte din lotul celor de la Volei Municipal Zalău, Bălean a fost mai mereu “ocolit” pentru alţi jucători veniţi pe bani grei să joace la Zalău.

Totuşi, selecţionerul Dan Pascu a văzut potenţialul pe care îl are acest jucător şi ca atare la convocat la acţiunile echipei naţionale de seniori a României, iar încrederea antrenorului a fost răsplătită mai mereu.

La finalul săptămânii trecute s-a încheiat Silver League, România triumfând după o dublă manşă câştigată în finala cu Grecia. De altfel, “tricolorii” au avut un parcurs perfect în această competiţie şi a înregistrat victorii pe linie, obţinând astfel calificarea în Golden League.

În prima manşă a finalei cu Grecia, România a câştigat cu 3 – 2 în deplasare, după care la returul de la Alexandria, Rareş Bălean şi compania au obţinut un succes mult mai categoric, scor 3 – 0.

În plus, MVP-ul acestei finale a fost desemnat tocmai zălăuanul Rareş Bălean, cel care a reuşit 14 puncte în meciul retur, după ce a reuşit 16 puncte şi în meciul tur. Mai mult, sălăjeanul a avut un procentaj excelent şi la preluare în meciul retur.

“Acest turneu, Silver League, a fost o experienţă nouă şi frumoasă pentru mine, în care am avut posibilitatea să joc câteva meciuri în tricoul Naţionalei. Mă  bucur că am reuşit să câştigăm acest trofeu. Pentru mine înseamnă că am devenit o echipă mai unită, bine sudată şi cu un joc bun, iar la trofeul individual nu mă aşteptam. A fost un moment frumos şi emoţionant pentru mine”, ne-a spus Rareş Bălean.

Să reamintim faptul că Rareş Bălean şi-a încheiat socotelile cu Volei Municipal Zalău şi în următorul sezon, zălăuanul va evolua în Germania la VfB Friedrichshafen Volleyball.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1