Connect with us

CUPA ROMANIEI

FOTO. Protocol semnat între MTS şi Federaţia de Minifotbal din România


În urma unei întâlniri între Bogdan Matei – ministrul Tineretului şi Sportului şi Ioan Onicaş – preşedintele F.M.R., între cele două părţi a fost încheiat un protocol de parteneriat cu privire la promovarea şi dezvoltarea ramurii sportive minifotbal în România


În urmă cu trei ani, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului avea loc un moment foarte important pentru Federaţia de Minifotbal din România. Astfel, MTS a emis ordinul prin care minifotbalul a fost recunoscut oficial ca fiind o ramură sportivă.

România a fost prima ţară din Europa în care minifotbalul a devenit sport. Acum, în prima zi din iulie a anului 2019, la Ministerul Tineretului şi Sportului a avut un nou moment important.

Astfel, între Bogdan Matei – ministrul Tineretului şi Sportului, Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România şi Daniel George Jianu – director general Direcţia Sport în cadrul MTS a avut loc o întâlnire.

În cadrul întrunirii a fost semnat un protocol de parteneriat cu privirea la promovarea şi dezvoltarea ramurii sportive minifotbal în România. Protocolul a fost semnat de domnul Bogdan Matei şi de către domnul Ioan Onicaş.

Ministerul Tineretului şi Sportului declară că îşi asumă faptul că, va permite Federaţiei de Minifotbal din România să afişeze pe orice tip de materiale publicitare, la competiţiile organizate de către aceasta, numele şi sigla Ministerului, precum şi sintagma „MTS promovează minifotbalul în România”, în scopul evidenţierii parteneriatului şi al promovării acestuia.

Totodată, Federaţia de Minifotbal din România declară că, va aduce la cunoştinţa celor interesaţi faptul că, Ministerul Tineretului şi Sportului sprijină dezvoltarea ramurii sportive minifotbal în România.”

De la recunoaştere oficială a ramurii sportive din 22.12.2015, numărul practicanţilor acestui sport a crescut considerabil, precum şi interesul televiziunilor şi al spectatorilor. De altfel, ultimele turnee finale la care a participat şi naţionala României au putut fi urmărite şi la televizor. Acest protocol de parteneriat cu siguranţă este un nou pas mare în direcţia corectă în care se îndreaptă minifotbalul românesc.

“Este un pas foarte important şi o dovadă că MTS-ul doreşte înfiinţarea Federaţiei Române de Minifotbal. Prin acest protocol, recunoaşte tot ceea ce înseamnă minifotbalul în România şi cred că MTS-ul vrea să ne primească sub egida lor, să devenim Federaţie naţională. Este o mare realizare pentru minifotbalul românesc şi încă o dovadă în plus a nivelului la care s-a ajuns. Eu zis că este un preambul la ceea ce urmează în câteva luni de zile, adică înfiinţarea Federaţiei Române de Minifotbal”, ne-a declarat Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in CUPA ROMANIEI