Connect with us

DIVIZIA A1

Naţionala de volei masculin a câştigat Liga Europeană de argint


Selecţionata lui Dănuţ Pascu – care a avut în lot şi cinci jucători ce în sezonul trecut au fost vicecampioni cu Volei Municipal Zalău – s-a impus în ambele meciuri ale finalei cu Grecia şi a devenit campioana din Silver League


România a avut un parcurs perfect în Silver League – Liga Europeană de Argint – pe care a încheiat-o cu victorii pe linie.

După ce în grupă a obţinut punctaj maxim din “dublele” cu Azerbaijan, Danemarca şi Georgia, România a disputat finala cu Grecia, câştigătoarea celeilalte grupe.

Încă din meciul tur, “tricolorii” au avut o prestaţie bună şi s-au impus cu 3 – 2, iar duminică au câştigat şi mai clar returul de la Alexandria, cu 3 – 0. Astfel, selecţionata antrenată de Dănuţ Pascu a câştigat trofeul celei de-a doua divizii europene a voleiului masculin. În plus, și-a asigurat locul în viitoarea ediție a Golden League, dar și un cec de 50.000 de euro, bani care vin din partea CEV pentru echipa campioană.

În aceste meciuri din Silver League, România a avut în lot şi cinci voleibalişti care în sezonul trecut au fost vicecampioni cu Volei Municipal Zalău, este vorba de Mihai Gheorghiţă, Rareş Bălean, Răzvan Mihalcea, Ciprian Matei şi Cristian Bartha. Primii trei au reuşit şi cele mai multe puncte în partida de duminică. Astfel, Gheorghiţă a reuşit 15 puncte, urmat de Bălean cu 14 puncte şi de Mihalcea cu 10 puncte.

România – Grecia 3 – 0 (21, 23, 21)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1