Connect with us

BOX

Aur pentru Popuţea. GALERIE FOTO

Pugilistul de la CSM Zalău a câştigat trei meciuri

 

 

 

Ca de fiecare dată, pugiliştii zălăuani ne fac mândri în toată ţară. Ei bine, aşa s-a întâmplat şi săptămâna trecută, când la Bacău s-a desfăşurat ediţia din acest an a Cupei României destinată seniorilor. Printre cei 88 de sportivi s-au numărat şi trei zălăuani, care aveau ca obiectiv câştigarea a tot atâtea medalii, însă doar unul a reuşit să-şi atingă obiectivul.

 

Putem spune că Adrian Popuţea (cat.+91) şi-a răzbunat colegii urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Elevul pregătit de Ioan Dragoş a avut de susţinut 3 meciuri, şi toate au fost câştigate într-o manieră categorică de zălăuan. În primul meci, Adrian Popuţea a făcut legea în ring şi l-a învins la puncte pe Ionuţ Iancău din Cluj-Napoca, astfel că şi-a asigurat medalia de bronz. În următoarea zi, Popuţea a urcat iar în ring şi a luptat cu Lucian Atănăsoaiei pe care l-a învins prin abandon. În ultimul meci, Adrian Popuţea a boxat perfect, folosind lovituri puternice ceea ce a făcut ca Adrian Motorga de la Pandurii Târgu Jiu să abandoneze lupta. Putem spune că Popuţea şi-a respectat blazonul de sportiv profesionist şi a câştigat aurul.

 

Din păcate, Szabo Robert (cat.75kg) a părăsit competiţia după primul meci, pierzând la puncte în faţa lui Andrei Arădoaiei (Dinamo Bucureşti). “Robert a intrat încrezător în ring, însă a fost învins rapid. Adevărul este că ne-am considerat vicecampioni înainte de a intra în ring, astfel că nu am luat în serios adversarul şi am pierdut şansa câştigării unei medalii”, ne-a declarat antrenorul Ioan Dragoş. Nici sportivul pregătit de Ioan Popa – Alin Ciupe – nu a avut o evoluţie mai bună. Ce-i drept, a avut neşansa de a pica în turul doi cu un sportiv foarte experimentat, care practic a şi câştigat aurul la categoria 64 kg. Alin Ciupe a fost eliminat prin abandon în repriza a II-a de Marian Piţa din Brăila.  Pentru pugiliştii zălăuani competiţiile sunt abia la început deoarece în următoarele luni, elevii pregătiţi de Ioan Popa şi Ioan Dragoş vor participa la Cupa României tineret şi cadeţi, iar la finele lunii iulie se va desfăşura Campionatul Naţional de seniori. Cu siguranţă zălăuanii vor avea evoluţii bune şi vor ura pe podium acolo unde este locul lor.                   

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX