Connect with us

DIVIZIA A1

USR Zalău solicită publicarea salariilor jucătorilor de la CS Volei Municipal Zalău


În dorinţa unei transparenţe cu cheltuirea banului public, formaţiunea care în Sălaj a câştigat alegerile europarlamentare solicită primarului municipiului Zalău să facă publice cheltuielile clubului, pe capitole


De la an la an, bugetul echipei CS Volei Municipal Zalău a fost din ce în ce mai mare.

Astfel, atât acum două sezoane, cât şi în sezonul terminat în luna mai, echipa de volei a Zalăului a beneficiat de cel mai mare buget din istoria sportului din judeţul Sălaj.

De exemplu, în sezonul 2018 – 2019, Primăria şi Consiliul Local au alocat 3.1 milioane de lei pentru competiţiile interne, la care s-au adăugat şi banii alocaţi pentru cupele europene.

De ani buni, şi la Zalău se aruncă în vânt cifre mari în ce priveşte salariile voleibaliştilor. Oficial, nu s-a vorbit niciodată despre zerourile din contracte.

Au existat, totuşi, informaţii din sânul echipei sau zvonuri cum că jucătorii de la CS Volei Municipal au jucat la Zalău pentru salarii de 3, 4 şi chiar 5 mii de euro pe lună!

Având în vedere problemele financiare existente în ultima perioadă la club, dar şi faptul că s-au alocat bani mulţi într-o echipă care şi în acest an a ratat titlul naţional, a făcut ca tot mai mulţi să îşi pună semne de întrebare în ce priveşte o astfel de acordare a finanţării la CS Volei Municipal.

Recent, USR Sălaj  a solicitat public ca autorităţile locale să facă publice cheltuielile din sumele cu care Primăria Zalău finanţează clubul de volei, pe capitole.

“Încă de acum doi ani ceream transparenţă în cheltuirea banului public, inclusiv în ceea ce priveşte finanţarea de către Primăria Zalău a Clubului Sportiv Volei Municipal Zalău. Mass-media din Sălaj a atras, zilele acestea, atenţia asupra unor grave probleme financiare la acest club sportiv. Asta, în condiţiile în care, bugetul alocat clubului este mai mare an de an. Deoarece Primăria Zalău finanţează acest club din banii zălăuanilor, USR Zalău solicită domnului Primar Ionel Ciunt, în baza legii 544 din 2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, să facă publice cheltuielile, pe capitole, din sumele cu care Primăria Zalău finanţează acest club”, se arată în comunicatul emis de USR Sălaj.

Până atunci, însă, putem preciza faptul că  în contractul de finanţare a acţiunilor din cadrul programului “Promovarea sportului de performanţă”, Primăria a alocat 3.1 milioane de lei, adică 1.6 milioane de lei în 2018 şi 1.5 milioane de lei în anul 2019.

Din  această sumă, 2.33 milioane de lei (1.113 milioane lei în anul 2018 şi 1.217 milioane lei în anul 2019) revin cheltuielilor pentru salarii şi obligaţii BS, BASS şi a veniturilor asimilate salariilor.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1