Connect with us

HANDBAL

Sara Abed-Kader, noul portar al Zalăului


Zalăul a bifat un nou transfer: goal-keeper-ul Sara Abed-Kader, nimeni alta decât sora Danei Abed-Kader. “Portăriţa” are 21 de ani şi vinede la CSM Slatina, formaţie pentru care a jucat în sezonul 2018 – 2019


În sezonul trecut, HC Zalău a avut la un moment dat chiar şi patru portari în lot, e vorba de Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Adina Sabău şi Cristina Lung, dar a rămas cu trei, după ce – la jumătatea sezonului, Cristina Lung a plecat acasă.

Spre final de sezon a devenit aptă de joc şi Adina Sabău, singura zălăuancă din lotul echipei lui Tadici. După ce în vară, formaţia sălăjeană s-a despărţit de experimentata Paula Teodorescu, antrenorul Gheorghe Tadici a dorit să aducă la echipă încă un portar, pentru ca HC Zalău să înceapă sezonul cu trei jucătoare pe acest post.

Tehnicianul Zalăului a avut mai multe variante, chiar şi din străinătate, dar până la urmă a optat să aducă o jucătoare din România. Este vorba de Sara Abed-Kader, nimeni alta decât sora lui Dana Abed-Kader, care joacă la HC Zalău din anul 2017 şi între timp a devenit una dintre cele mai bune jucătoare de la formaţia sălăjeană.

Născută în Siria, acolo unde a stat până la vârsta de 3 ani, Sara Abed-Kader a început handbalul la fel ca şi sora sa, la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti şi de acolo a ajuns şi la loturile naţionale.

La un moment dat, drumurile lor s-au despărţit, astfel că Dana a făcut pasul spre Liga Naţională, în tricoul formaţiei CSM Cetate Devatrans, pentru ca Sara să apere poarta unor formaţii din capitală, e vorba de Ştiinţa şi apoi Dinamo Bucureşti. Pivotul a ajuns în 2017 la HC Zalău, pentru ca “portăriţa” să reuşească să facă pasul spre prima ligă vara trecută, odată cu transferul ei la CSM Slatina.

La gruparea din Slatina, Sara a apărat mai puţin, dar s-a aflat pe teren tocmai într-un meci cu HC Zalău, în care a înfruntat-o pe sora sa, într-un joc în care Dana Abed-Kader a marcat două goluri în poarta apărată de sora mai mică.

Cele două surori vor fi şi colege de echipă începând din această vară, după ce HC Zalău a decis să o transfere pe tânăra “portăriţă” care se afla la final de contract cu CSM Slatina.

“Deşi aveam trei variante, două din Serbia şi una din Polonia la nivel de portar, am decis să o transferăm pe Sara Abed-Kader, de la CSM Slatina. E adevărat că nu a prea jucat acolo, din diverse motive. Din câte ştiu este o fată disciplinată şi muncitoare, care are resurse să crească, să fie utilă şi să ne ajute”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL