Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid, a patra campioană a Sălajului care promovează în Liga a III-a, în ultimii 14 ani!


Gruparea pregătită de Vasile Juka şi Flore Pop a promovat în Liga a III-a după ce a trecut în dublă manşă de Viitorul Ulmeni


Din sezonul 2005 – 2006, promovarea în Liga a III-a s-a decis după disputarea unor jocuri de baraj. La acest capitol, reprezentantele Sălajului au avut de suferit, astfel că în ultimii 14 ani, doar patru campioane ale Sălajului au trecut de acest obstacol.

După două încercări ratate, FC Zalău a promovat în Liga a III-a, în 2008, după ce a câştigat barajul cu Spicul Mocira, reprezentanta Maramureşului.

Doi ani mai târziu, în 2010, Someşul Ileanda reuşea să câştige barajul de promovare cu Bioland Paleu, după loviturile de departajare, însă nu s-a mai înscris în Liga a III-a, din lipsa susţinerii financiare.

A treia campioană a Sălajului care a promovat în Liga a III-a după un baraj a fost Luceafărul Bălan, care în 2015 a trecut de Olimpia Satu Mare II.

Din anul 2015, barajul de promovare se joacă în “dublă” manşă, astfel că Luceafărul Bălan a reuşit să câştige jocul retur de la Gîlgău, cu 5 – 2, după ce în turul de la Satu Mare, echipa lui Marius Paşca a pierdut cu 2 – 1.

Unirea Mirşid intră în categoria campioanelor din Sălaj care au trecut de barajul de promvoare, reuşind să câştige cu Viitorul Ulmeni, cu 4 – 2 la general. Să mai spunem că doar doi jucători din afara judeţului s-au aflat în lotul Unirii Mirşid, în acest sezon.

Este vorba de Cătălin Odenie şi Dan Mureşan. Ambii însă au jucat ani buni în fotbalul sălăjean, iar Odenie a mai evoluat pentru Silvania Cehu Silvaniei.

În schimb, Dan Mureşan este un fotbalist mult mai cunoscut în Sălaj, după ce acesta a jucat cu Silvania Şimleu în Liga a II-a, dar a mai evoluat şi pentru Sportul Şimleu, în Liga a IV-a.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL