Connect with us

Ştiri din Sălaj

Fonduri europene și guvernamentale pentru Zalău


Azi, 28 iunie 2019, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, primarul municipiului Zalău Ionel Ciunt, prezent la București, a semnat două contracte de finanțare


Unul dintre proiecte este ”Modernizare coridoare de mobilitate urbană durabilă – Zalău 2023” – în cadrul căruia Str. Simion Bărnuțiu va fi reabilitată din fonduri europene, iar cel de-al doilea este cu privire la obiectivul de investiții “Transformare imobil bloc Silvania – Astralis în bloc de locuințe sociale, din municipiul Zalău”, cu finanțare din fonduri guvernamentale.

Scopul proiectului ”Modernizare coridoare de mobilitate urbană durabilă – Zalău 2023” – pentru Str. Simion Bărnuțiu este reducerea emisiilor de carbon în municipiu, provenite de la transportul rutier și creșterea numărului de bicicliști și pietoni.

Pe Str. Simion Bărnuțiu se vor reabilita și extinde trotuarele, sistemul de canalizare pluvială, stațiile de autobuz (9 stații), va fi amenajată o pistă de biciclete, iar pe o distanță de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public.

Valoarea totală a acestui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile este de 59,71 milioane lei, din care fonduri atrase în valoare de 54,69 milioane lei.

În cadrul proiectului de transformare a imobilului bloc Silvania – Astralis în bloc de locuințe sociale, principalele lucrări constau în recompartimentarea corespunzătoare a spațiilor în vederea realizării locuințelor sociale (16 apartamente) cu una sau două camere, reabilitarea fațadelor prin aplicarea unui sistem termoizolant, refacerea în totalitate a instalațiilor electrice, sanitare și termice, realizarea instalației interioare de gaz și racordarea la utilități, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC cu geam termopan.Valoarea lucrărilor este de 1.474.179, 67 lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj