Connect with us

DIVERSE

Bocsa a gazduit editia din acest an a Cupei “Vaii Zalaului”

Aceasta traditionala si originala competitie salajeana este organizata în fiecare an de catre Directia pentru Sport a Judetului Salaj si Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, cu scopul de a angrena cât mai multi elevi în practicarea organizata a exercitiilor fizice si sportului, contribuind atât la dezvoltarea fizica armonioasa, la mentinerea starii de sanatate si la dezvoltarea trasaturilor de personalitate, cât si la însusirea unor cunostinte si tehnici de specialitate, de descoperire a copiilor cu reale talente si îndrumarea lor spre sportul de performanta. An de an, întrecerile se disputa pe 12 zone, iar câstigatoarele se califica la faza finala (exceptia o constituie Cupa “Municipiului Zalau”, de unde se califica primele doua locuri, la fiecare proba). Anul acesta, locatiile au fost urmatoarele: Cupa Vaii Agrijului – la Agrij; Cupa “Vaii Almasului” – la Zimbor; Cupa “Vaii Barcaului” –  la Boghis; Cupa “Vaii Crasnei” – la Crasna; Cupa “Vaii Salajului” – la Salatig; Cupa “Vaii Somesului I” – la Poiana Blenchii; Cupa “Vaii Somesului II” – la Tihau; Cupa “Vaii Somesului III” – la Napradea; Cupa Vaii “Zalaului” – la Bocsa; Cupa “Oraselor” – la Jibou; Cupa Municipiului Zalau – la Zalau.

Editia din acest an a popularei competitii sportive Cupa “Vaii Zalaului” s-a desfasurat în localitatea Bocsa, reunind la start peste 250 de elevi din scolile gimnaziale din comunele: Bobota, Bocsa, Chiesd, Maeriste, Samsud si Sarmasag. Întrecerile au avut loc la finele saptamânii trecute, la Scoala “Simion Barnutiu” (director, prof. Florin Cosmin Cighi), pe noua baza sportiva (sala de sport si terenuri de handbal si volei bituminizate), inaugurata de primarul Ioan Barou, în prezenta delegatiilor sportive si a localnicilor. Pe ansamblu, competitia sportiva a fost o reusita, atingându-si scopul si obiectivele propuse, lucru remarcat cu obiectivitate si competenta de prof. Nicu Lapusan – din partea DSJ, prezent la întreceri. Totusi, am remarcat – amândoi – ca se impune pregatirea sportivilor si din punct de vedere al protocolului fiecarui sport si, mai cu seama, a regulamentului de joc. Asadar, atentie, domnilor profesori si antrenori!… În încheiere, sa mai spunem ca editia din anul 2011 a Cupei “Vaii Zalaului” se va desfasura în localitatea Samsud.

La final, organizatorii au înmânat sportivilor si localitatilor de pe locurile I – III diplome si cupe. La obtinerea acestor rezultate si-au adus contributia si profesorii: Claudiu Ros (Dersida), Radu Mic (Bobota), Florin Cosmin Cighi (Bocsa), Claudiu Anton, Mirela Top, Calin Tout (toti trei din Chiesd), Marin Ioan Gorgan, Cosmin Florian Porcar (Maeriste), Peter Zoltan (Samsud), Andrea Onica Bicsi si Ujhelyi Gabor (ambii din Sarmasag). Felicitari organizatorilor si sportivilor! Succes câstigatorilor, la finala Cupei “Vailor Salajene”, care avea loc vineri, la Zalau, cu începere de la ora 9.00. Iata si locatiilor ce vor gazdui întrecerile fiecarei probe: Atletism – Stadionul Municipal; Handbal fete – Scoala Gimnaziala “Corneliu Coposu”; Handbal baieti – LPS “Avram Iancu”; Volei fete – Scoala “Gheorghe Lazar”; Volei baieti – Scoala “Mihai Eminescu”; Minifotbal – Grup Scolar “Mihai Viteazul”. 

Prof. Marin STEFAN,

corespondent Simleu Silvaniei

 

Rezultatele finale de la Bocsa:

 60 de metri plat:

1.Alexandra Gorgan (Bobota) si Lazar Levente (Sarmasag)

2. Adriana Alina Barnut (Chiesd) si Malin Rostas (Bobota)

3. Laura Maghear (Bocsa) si Bogdan Hulpas (Maeriste)

 Saritura în lungime cu elan:

1. Alexandra Gorgan (Bobota) si Raul Sebastian Parau (Bocsa)

2. Alina Profira Muresan (Bocsa) si Bogdan Purv (Sarmasag)

3. Banto Orsolya (Samsud) si Ionut Raul Zaha (Sarmasag)

 Aruncarea mingii de oina:

1. Balint Boroka (Samsud) si Malin Rostas (Bobota)

2. Szasz Ingrid (Sarmasag) si Florin Filip (Bobota)

3. Kocsis Himena si Nicoloff Gabriel (ambii din Sarmasag)

 Rezistenta, 800 metri – fete:

1. Mihaela Delia Andreica (Chiesd)

2. Anamaria Cordis (Bocsa, clasa a IV-a!!)

3. Ioana Maria Puscas (Bocsa)

 Rezistenta, 1.000 metri – baieti:

1. Lazar Levente (Sarmasag)

2. Remus Marcus (Bobota)

3. Bogdan Hulpas (Maeriste)

 Handbal:

1. Sarmasag – fete si Bobota (Scoala Dersida) – baieti

2. Samsud – fete si Sarmasag – baieti

3. Maeriste – fete si Bocsa – baieti

 Volei:

1. Bobota – fete si Maeriste – baieti

2. Chiesd – fete si Bobota – baieti

3. Samsud – fete si Bocsa – baieti

 Minifotbal:

1. Bocsa

2. Maeriste

3. Bobota

Clasamentul general:

locul I: BOBOTA – 197 puncte (Scoala “Gheorghe Sincai” – directoare, prof. Livia Fer si Scoala “Dersida” – directoare, prof. Viorica Gorgan);

locul II: Sarmasag – 191 puncte;

locul III: Bocsa – 154 puncte;

locul IV: Maeriste – 125 puncte;

locul V: Chiesd – 119 puncte;

locul VI : Samsud – 118 puncte.

*Clasamentul a fost întocmit dupa aditionarea punctelor de la locurile I-VI la probele de atletism si la jocurile sportive

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. nana marie

    27 March 2011 at 19:49

    slabut profesor de sport la bocsa .dupa atitea bani investiti in aceasta scoala care poarta si numele uni om mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE