Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a găsit soluţia pentru postul de centru


În locul căpitanului Valentina Panici, formaţia sălăjeană a transferat-o pe Larisa Şerban, care a mai jucat în Liga Naţională la Măgura Cisnădie, dar în ultimul sezon a fost în liga secundă la CSU Reşiţa


La finalul stagiunii trecute, HC Zalău s-a despărţit de cele mai importante jucătoare. De la formaţia sălăjeană au plecat Roxana Szollosi, Raluca Irimia, Paula Teodorescu, Andrada Mihalcea şi Valentina Panici. Conducerea de la HC Zalău a căutat rapid alte soluţii şi deja lotul pentru sezonul viitor aproape că s-a finalizat. Internaţionalele de tineret, Gabriela Vrabie şi Amalia Coman au fost primele achiziţii ale verii, după care Tadici s-a orientat şi spre o jucătoare cu experienţă, astfel că a transferat-o pe Irina Ivan, cea care are ani mulţi de Liga Naţională la HCM Roman, “U” Cluj şi CSM Bistriţa. A fost rezolvat şi al treilea portar, post pe care a fost adusă tânăra Sara Abed-Kader de la CSM Slatina.

Gruparea de sub Meseş a găsit între timp şi o soluţie pe postul de centru, acolo unde a evoluat “căpitanul” Valentina Panici, cea care s-a transferat la Măgura Cisnădie. La Zalău a fost transferată o jucătoare de 20 de ani, care a trecut pe la Măgura Cisnădie, în stagiunea 2017 – 2018, dar în ultimul sezon a evoluat în liga secundă, la CSU Reşiţa, formaţie care s-a clasat pe locul 3 în Seria D.

“Am obţinut o reziliere de contract la Reşiţa cu o jucătoare care în urmă cu doi ani de zile a jucat la Cisnădie. Larisa Şerban este o jucătoare cu calităţi bune. A fost la Zalău şi am testat-o şi mi s-a părut ca are calităţi foarte bune, mai ales fizice, dar trebuie să crească pe partea tehnică”, a spus Gheorghe Tadici.

Larisa Şerban (n. 17.03.1999) a început handbalul la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” din Sebeş, iar în 2017 a ajuns la Măgura Cisnădie cu care a jucat în Liga Naţională şi a fost medaliată cu bronz. În singurul sezon în care a evoluat în primul eşalon, ea a marcat 35 de goluri. Handbalista în vârstă de 20 de ani e al cincilea transfer al Zalăului. Potrivit lui Ghiţă Tadici, la echipă ar mai putea apărea noutăţi şi în perioada următoare!

“Mai avem ceva oferte pentru două jucătoare stângace, dar vom vedea dacă se concretizează ceva. Dacă apare ceva atunci trebuie să renunţăm la una sau două jucătoare de la noi”, a precizat tehnicianul.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL