Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Drumul ce face legătura între Rus şi Zalha a fost finalizat cu succes


Cu o lungime de aproape 19 km, tronsonul drumului județean DJ 108 S Rus-Zalha a beneficiat în cadrul programului anual de reparații și întreținere drumuri județene (2018 și 2019)


Drumul a fost gestionat și finanțat de Consiliul Județean, de lucrări care constau în realizarea unui covor bituminos pe segmentul de drum județean amintit, precum și de refacerea marcajelor rutiere, a șanțurilor și acostamentelor aferente.

Lucrările au fost finalizate pe parcursul acestei săptămâni, ultimele intervenții asupra drumului județean amintit fiind realizate pe parcursul anului 2007.

Cu o valoare de aproape 3.550.000 lei, finanțată de la bugetul județului, lucrarea asupra tronsonului de drum amintit contribuie direct la o mai bună accesibilitate pe plan local atât din punct de vedere al mobilității locuitorilor din zonă, cât mai ales al accesului acestora la serviciile publice de sănătate și educație, disponibile local și regional.

Pe de altă parte, este susținută și conectivitatea rutieră cu arterele naționale DN1H și DN1C, precum și cea regională și intrajudețeană cu DJ 109E, un alt drum județean cuprins într-un proiect de reabilitare și modernizare finanțat prin fonduri europene.

Lucrările de reparații și întreținere – Covor bituminos pe tronsonul DJ 108 S Rus-Zalha, se înscriu în Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2018 și 2019) finanțat și gestionat de către Consiliul Județean Sălaj.

Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparații și întreținere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri județene de pe întreg teritoriul județului.

Programul Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) completează intervențiile de reabilitare și modernizare a drumurilor județene – lucrări, în cea mai mare parte a acestora, finanțate din fonduri europene, în cadrul unor proiecte inițiate de în acest sens.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj