Connect with us

Feminin

Drum “poleit cu aur” din sătucul Gârbou până la Cluj-Napoca. Puştoiaca Anamaria Sălăgean, campioană naţională cu echipa de fotbal “U” Olimpia


Anul trecut făcea peste 20 de kilometri doar pentru a-şi putea urma dragostea de “sportul rege”, pregătindu-se alături de băieţii de la Rapid Jibou. Acum, o regăsim pe sălăjeanca de doar 14 ani în lotul cu care gruparea clujeană de devenit campioană naţională, după un turneu final în care “U Olimpia nu a avut adversar


Odată cu instalarea în fruntea Federaţiei Române de Fotbal a preşedintelui Răzvan Burleanu, fotbalul feminin a cunoscut o ascensiune impresionantă, iar în momentul de faţă, în ţară există trei Ligii de fotbal feminin, precum şi campionate de junioare.

Şi în judeţul Sălaj sunt fete care înclină spre acest sport, iar după ce “portăriţa” din Cehu Silvaniei – Szoke-Nagy Krisztina, a reuşit să câştige campionatul României în tricoul “U” Olimpiei Cluj, o altă sălăjeancă a ajuns în curtea celei mai titrate echipe din fotbalul feminin.

După ce a fost remarcată tocmai de Alin Cioban la meciurile juniorilor E de la Rapid Jibou, Anamaria Sălăgean (originară din comuna Gârbou) a ajuns la “U” Olimpia Cluj în luna mai a anului trecut şi după doar câteva săptămâni, sălăjeanca a şi câştigat primul trofeu alături de echipa clujeană. Este vorba de titlul naţional în cadrul Campionatului Naţional de Junioare U 15.

Evident că şi în acest sezon, clujencele şi-au propus să repete “isprava” de anul trecut şi au avut această ocazie la finalul săptămânii trecute când, la Cluj-Napoca a avut loc turneul final al Campionatului Naţional.

În acest an, Complexul Clujana a găzduit competiţia la care au ajuns nu mai puţin de opt echipe, Navobi Iaşi, Fortuna Becicherecu Mic, Luceafărul Filiaşi, CSS Târgovişte, Universitatea Alexandria, Vasas Femina Odorhei, ACS Dream Team Bucureşti şi “U” Olimpia Cluj. 

Acestea au fost împărţite în două grupe, urmând ca cele două câştigătoare să se înfrunte în finala mare. CSS Târgovişte, Universitatea Alexandria, Dream Team Bucureşti şi Fortuna Becicherecu Mic au format Grupa A, în timp ce “U” Olimpia Cluj, Vasas Femina Odorhei, Luceafărul Filiaşi şi Navobi Iaşi s-au luptat în Grupa B.

La această categorie de vârstă, partidele se desfăşoară pe teren cu dimensiune redusă, pe o durată de 60 de minute + 10 minute pauză între cele două reprize.

În urma meciurilor disputate, ACS Dream Team şi “U” Olimpia Cluj au câştigat grupele din care au făcut parte şi s-au duelat în marea finală.

Totuşi, deşi a fost vorba despre o finală, clujencele au trecut la pas de echipa din capitală, pe care au învins-o cu 5 – 0.

Finala mică a fost câştigată de Vasas Femina Odorhei care s-a impus cu 1 – 0 în faţa Universităţii Alexandria.

Astfel, titlul naţional din Campionatul de Junioare U 15 rămâne la Cluj-Napoca, iar sălăjeanca noastră mai cucereşte un titlu în tricoul echipei clujene.

Să spunem că finala mare a fost arbitrată tocmai de Horaţiu Feşnic – arbitru UEFA, alături de Alexandru Cerei – arbitru asistent FIFA, iar câştigătoarele au fost premiate de către Ioana Bortan, mijlocaşul echipei Naţionale.

Anamaria Sălăgean: “Sunt foarte fericită că am câştigat din nou titlul”

Fotbalista originară din comuna Gârbou a ajuns în curtea celor de la “U” Olimpia Cluj în primăvara anului 2018, iar în cei doi ani petrecuţi în curtea clujencelor şi-a trecut în cont două titluri naţionale.

Dacă anul trecut nu a avut un aport deosebit în câştigarea trofeului, în acest an, sălăjeanca a jucat în toate meciurile de la turneul final, contribuind astfel la un nou titlu naţional cucerit de “U” Olimpia Cluj.

Aceste rezultate îi oferă satisfacţie fotbalistei din Sălaj, care se arată foarte fericită de perioada petrecută în tricoul “alb-negru” şi chiar a reuşit să înscrie un gol în acest sezon, deşi joacă pe postul de fundaş.

“Sunt foarte fericită pentru că am reuşit în decurs de doi ani să câştig eu, împreună cu echipa de două ori consecutiv titlul de campioană naţională. Deşi sunt fundaş, am reuşit să marchez şi un gol şi după cum am mai spus, pentru mine este un vis împlinit”, ne-a spus Anamaria Sălăgean.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 iunie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin