Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Ne invadează urșii. Un nou caz în Sălaj!


După ce în zilele trecute pe raza comunei Buciumi au fost reperaţi mai mulţi urşi bruni, un sălăjean s-a întâlnit ieri faţă în faţă cu un alt Moş Martin, la marginea unei păduri din localitatea Mesteacăn (comuna Almaşu)


Pe raza comunei Buciumi, urşii au început să face deja parte din peisaj, deoarece localnicii spun că mai mulţi Moşi Martin vieţuiesc în pădurile din zonă încă de prin primăvară!

Urşii bruni au început să dea târcoală gospodăriilor de la marginea pădurilor, dar şi la mai multe stâne de oi din zone. Localnicii vorbesc de o ursoaică cu pui, dar şi de un mascul. Cel puţin până acum, animalele au fost paşnice, exceptând câteva… găleţi şi bidoane aruncate pe jos la o stână, unde ursul se afla în căutarea hranei. Sătenii spun că un urs a băut tot laptele de la stână…

Primarul comunei Buciumi a anunţat autorităţile competente despre acest caz, iar în cursul zilei de azi, la Prefectură va avea loc o şedinţă în care se vor lua decizii în ce priveşte viitorul urşilor.

Până să aibă loc şedinţa de la Zalău, în Sălaj a fost descoperit un alt caz de acest gen!

Totul s-a întâmplat în comuna Almaşu, în cursul zilei de ieri. Un sătean se afla la pădurea de la marginea satului Mestecean după bureţi, când câinele său a început să latre.

La un moment dat, tânărul a dat faţă în faţă cu un urs brun. Nea Martin a fost paşnic şi în momentul în care a fost lătrat de câine s-a retras în pădure.

Aşadar, cresc cazurile în care urşi aflaţi în libertate sunt remarcaţi pe raza judeţului Sălaj.

Din câte se pare, în pădurile judeţului nostru se mai află şi alţi urşi, iar unele zvonuri despre acest lucru vin de pe la Fildu de Jos, dar şi de la Sîg.

Vom reveni cu mai multe amănunte!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj