Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Sancţiuni pe linie piscicolă. Jandarmii au amendat şase bărbaţi


La sfârşitul săptămânii trecute, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale la regimul piscicol, jandarmii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura


Sâmbătă, 22.06.2019, pe raza localităţii Letca, un bărbat de 57 de ani, domiciliat în Cluj-Napoca, a fost sancţionat contravenţional pentru „pescuitul recreativ / sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale”.

În aceeaşi zi, pe raza localităţii Someş-Guruslău, un bărbat de 37 de ani, domiciliat în Cluj-Napoca, a fost sancţionat contravenţional pentru o faptă similară, în timp ce un altul, un bărbat de 28 de ani, domiciliat în localitatea Unirea, judeţul Alba, a fost sancţionat contravenţional pentru „încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă”.

Duminică, 23.06.2019, pe raza localităţii Sărmăşag, un bărbat de 44 de ani, domiciliat în municipiul Zalău, un bărbat de 27 de ani, domiciliat în localitatea Baciu, judeţul Cluj, şi un altul de 33 de ani, domiciliat în localitatea Derşida, comuna Bobota, au fost sancţionaţi contravenţional pentru „pescuitul recreativ/sportiv al oricăror specii de peşte şi de alte vieţuitoare acvatice vii efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale”.

Persoanele în cauză au fost depistate în zona răului Someş şi a bălţii minei Sărmăşag, iar cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de 900 de lei.

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Popescu Ștefan

    24 June 2019 at 14:26

    FRumos din partea jandarmilor. Problema este dacă asociațiile care le încasează banii pescarilor îi și instruiesc cu privire la regulile privind practicarea pescuitului și sancțiunilor care îi pândesc pentru nerespectarea lor.
    Ce ar mai trebui să știe domnii jandarmi este că permisele puse în circulație de ANPA sunt emise în baza unor texte de lege declarate neconstituționale de CCR prin Decizia 312/2018, despre care ANPA se face că nu a auzit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare