Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Sălajul nu scapă de inundaţii. O nouă localitate afectată de ape


Două drumuri blocate de ape, gospodării şi suprafeţe agricole inundate. Acesta e peisajul localităţii Drighiu de după ploaia torenţială ce s-a abătut duminică la amiază asupra localităţii din comuna Halmăşd. “Doar în acest an, am fost inundaţi de şase ori”, precizează un sătean


În judeţul Sălaj, a devenit deja o normalitate ca meteorologii să emită avertizări de cod galben şi chiar portocaliu de vreme severă, grindină şi vijelii.

La fel s-a întâmplat şi azi, când mai multe localităţi din Sălaj s-au aflat sub cod portocaliu de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, dar şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Una dintre localităţile în care apele au făcut ravagii a fost Drighiu – sat aparţinător al comunei Halmăşd.

Undeva în jurul orei 13.30, o ploaie torenţială a făcut ca apele Văii Drighiului să rupă un pod de lângă localitatea Aleuş şi să se revarse asupra localităţii Drighiu.

Pe o distanţă de câţiva kilometri, apele au făcut prăpăd. Două drumuri au fost blocate de ape, iar zeci de hectare de terenuri agricole au fost inundate. La fel şi câteva gospodări aflate în apropierea văii.

Un drum asfaltat doar acum vreo doi ani a fost afectat, la fel şi şanţurile betonate, care efectiv au fost “smulse” de forţa apelor!?

“Nu mai putem. Doar în acest an, apele văii s-au revărsat asupra localităţii de şase ori!!! Oare, autorităţile locale nu pot să facă nimic? Eu cred că dacă văile ar fi fost curăţate, aşa cum ar fi trebuit, nu ne-am fi aflat într-o astfel de situaţie. Noi, oamenii din satul Drighiu, parcă suntem ai nimănui. Primăria şi Consiliul Local au cam uitat de noi”, spune un sătean cu tristeţe în glas, pentru Ştiri din Sălaj.

Să mai spunem că evenimentul de la Drighiu vine la doar patru zile, după ce inundaţiile au afectat oraşul Şimleu Silvaniei şi localitatea Chieşd. Vezi AICI mai multe pe acest subiect.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj