Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid readuce Sălajul pe harta fotbalului românesc


În faţa a 1.500 de oameni veniţi din toate colţurile judeţului, campioana Sălajului a reuşit să câştige returul din partidele de baraj cu Viitorul Ulmeni şi a promovat în Liga a III-a! După doi ani de absenţă, Sălajul revine în circuitul fotbalului mare


Astăzi, 22 iunie 2019, fotbalul din Sălaj a revenit în prim-plan, după o pauză de doi ani, în care “sportul rege” a respirat doar prin jocuri din ligile inferioare.

Aşteptarea a fost mare, astfel că tribunele Stadionului “Municipal” din Zalău au fost pline cu iubitori ai fotbalului din tot judeţul. Aproximativ 1.500 de spectatori au ţinut să fie alături de campioana Sălajului, în jocul retur cu Viitorul Ulmeni, campioana Maramureşului.

După egalul de săptămâna trecută de la Baia Mare, Unirea Mirşid avea prima şansă şi nimeni şi nimic nu a mai putut-o opri spre îndeplinirea visului: PROMOVAREA ÎN LIGA A III-A!!!

Nici măcar ploaia torenţială care s-a abătut la Zalău la mijlocul primei reprize nu a oprit campioana Sălajului spre victorie.

Mirşidul putea intra în avantaj încă de la pauză, dar Alex Turcu a ratat o lovitură de la 11m.

Pe o ploaie deasă, oaspeţii au avut două momente favorabile într-un minut, când un jucător de la Ulmei a şutat pe lângă poartă, deşi se afla singur-singurel cu portarul Claudiu Băican. Mai apoi, mingea a lovit bara laterală…

În replică, Ciprian Pavel a trimis un şut de la distanţă aproape de vinclu, dar portarul Viitorului a respins.

După revenirea de la vestiare, nu a trebuit să aşteptăm prea mult ocaziile de poartă, deoarece – în minutul 48 – Ciprian Pavel a deschis scorul!

Adversara a încercat să revină în joc, dar fără pericol la poarta experimentatului Claudiu Băican.

Spre final, acelaşi Ciprian Pavel a risipit orice emoţie printr-un nou gol, care a declanşat fiesta în tribune.

După ultimul fluier al arbitrului, a început sărbătoarea şi pe teren, unde campionii Sălajului au dansat de bucurie!

Sălajul revine în circuitul fotbalistic, la fel ca şi municipiul Zalău, care va prelua echipa de la Mirşid.

Noua echipă va fi echipa Primăriei, iar edilul Ionel Ciunt a anunţat că administraţia locală va susţine “sportul rege”, care în ultimii ani a fost văduvit de susţinerea autorităţilor locale şi judeţene.

Vom reveni cu amănunte!

 


Unirea Mirşid – Viitorul Ulmeni 2 – 0 (0 – 0)

A marcat: Ciprian Pavel (’48 şi 83)


Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. Nelu

  22 June 2019 at 21:12

  Nivelul cel mai de jos cu multe comune in competitie … Sa nu exageram.Haideti sa fim seriosi aici nu poate fi vorba de performanta – comuna Recea …?

 2. Isus

  23 June 2019 at 0:28

  Ok, dar ce echipa ii acest Mirsid si de joaca pe stadionul municipal? Zalaul de ce nu are o echipa?

 3. Dan

  23 June 2019 at 13:12

  performanta subtire daca privim cine au promovat in div C= cupa satelor unite:Pecica,Sanmartin,Selimbar,Staruinta Zagon,Blejoi,Recolta Gh. Doja ..si alte asemenea de la comune si sate fruntase…HAI UNIREA MIRSID ZALAU ! HAI CIUNTU IONEL !!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL