Connect with us

Ştiri din Sălaj

Se asfaltează străzile din satele Bîrsa şi Domnin


După ce anul trecut au fost finalizate lucrările de introducere a reţelei de apă, cele două localităţi din comuna Someş Odorhei se vor putea bucura în viitorul apropiat şi de aproximativ 9 kilometri de străzi asfaltate


Anul trecut, în comuna Someş Odorhei au fost finalizate lucrările pentru introducerea apei în toate localităţile aparţinătoare.

Astfel, dacă în centrul comunal şi la Ineu exista deja  reţea de apă, acum şi satele Bârsa, Domnin şi Şoimuş au fost racordate la reţea.

“Ne-am zbătut pentru această investiţie  şi acum ne putem mândri cu faptul că avem apă în toate satele”, spunea recent primarul comunei, Grigore Berinde.

Cum canalizarea mai întârzie la Someş Odorhei, autorităţile locale au început să lucreze la asfaltarea unor străzi şi uliţe.

Printr-un proiect câştigat pe PNDL 1, la Domnin şi Bârsa se vor asfalta aproape 9 kilometri de drumuri: 6.105 de metri la Domnin şi 2.640 de metri la Bârsa.

Lucrările au început în primăvară, iar administraţia locală este optimistă că investiţia se va finaliza în cel mai scurt timp.

Primăria şi Consiliul Local nu au uitat nici de satul Şoimuş, acolo unde nu sunt asfaltate toate drumuri.

Ca urmare, autorităţile locale au depus un proiect de finanţare pe PNDL 2 şi – după ce lucrările vor fi finalizate – Şoimuşul va fi un sat cu toate drumurile asfaltate!

“Când lucrările de la Domnin, Bârsa şi Şoimuş vor fi finalizate, comuna Someş Odorhei se va putea mândri cu toate străzile asfaltate”, a precizat primarul comunei.

În paralel au început şi demersurile pentru canalizare în localităţile Someş Odorhei şi Ineu, însă lucrările sunt mai de anvergură şi termenul de execuţie e mai mare.

“Proiectul este tot pe PNDL, dar aici e vorba de o lucrare mare şi cred că e nevoie de 2 ani, pentru ca investiţia să fie finalizată. Reţeaua de canalizare se întinde pe aproximativ 15 kilometri. Nu ne grăbim, deoarece vrem să facem o lucrare de calitate”, a conchis primarul Grigore Berinde.

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 19 iunie, împreuă cu Sportul Sălăjean.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj