Connect with us

FOTBAL

SPECIAL: Steaua “străluceşte” şi din Cosniciu

La aproape 600 de kilometri de capitală, o echipă sătească imită titrata Steaua, având aceeaşi denumire şi culori, iar 18 dintre cei 20  de jucători din lot sunt stelişti înfocaţi

 

  Partida cu Chelsea este văzută de specialişti ca cea mai importantă partidă a fotbalului românesc de club din ultimii ani, având în vedere că adversara Stelei este chiar deţinătoarea Ligii Campionilor. După succesul răsunător de la Bucureşti, echipa lui Gigi Becali poate ajunge în sferturile Cupei Europa League, acolo unde “roş-albaştrii” nu au mai ajuns din sezonul 2005 – 2006, când duelul a fost unul 100 la sută românesc, cu Rapid Bucureşti! Aşadar, toţii ochii sunt aţintiţi spre partida de la Londra, iar primul fluier al arbitrului va fi la ora 22.00. 
 
Steaua de Sălaj, mai “proaspătă” decât cea din Bucureşti! 
 
Reprezentanta comunei Ip a câştigat campionatul în anul 2009, în timp ce Steaua a cucerit ultimul titlu în România, în anul 2006  Partida cu Chelsea are un rol mai important pentru o mână de oameni din judeţul Sălaj, adică Steaua mai mică din România sau “Steluţa”. Mai exact, o echipă sătească, care a copiat modelul idolilor din Ghencea. În comuna Ip, la o distanţă de vreo 600 de kilometri de Bucureşti, Tătăruşanu, Chipciu, Chiricheş, Rusescu sau Cristi Tănase pot fi văzuţi pe maidanele din campionatul sătesc. Steaua Cosniciu sau… Steaua mică evoluează în Seria Vest a Ligii a V-a Sălaj, acolo unde ocupă locul 4. Localitatea numără vreo 1.200 de suflete, împărţite între Cosniciu de Jos (770) şi Cosniciu de Sus (380). De fapt, gruparea a fost înfiinţată în vara anului 2007, de către un grup de fani stelişti, împreună cu fostul primar – Ioan Boer. În primii doi ani, numele Stelei a fost “tăbăcit” de toate echipele, iar Steaua Cosniciu a fost codaşă şi la sat.  Tinerii din comuna Ip aveau, însă, de apărare un brand şi au ridicat ştafeta, iar “Steluţa” din Cosniciu a câştigat campionatul în sezonul 2008 – 2009, adică la doi ani după ce Steaua a câştigat ultimul titlu din România.
 

 Un SUPER-REPORTAJ despre "Steluţa" din judeţul Sălaj puteţi citi în ziarul Sportul Sălăjean, din 13 martie!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL