Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO. Inundaţii la Chieşd. Apa a intrat în gospodării, dar şi în şcoală şi grădiniţă


Ploaia torenţială care s-a abătut în această seară asupra comunei Chieşd a inundat zeci de gospodării, dar şi şcoala şi grădiniţa din centrul comunal. Drumul judeţean a fost blocat de ape


Două zile consecutive în judeţul nostru în care ISU Sălaj a avertizat populaţia prin serviciul  RO-alert.

Astfel, marţi şi miercuri, în Sălaj a fost COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină de dimensiuni mici şi medii.

Fenomenele meteorologice nu au fost atât de puternice precum în data de 28 de mai, însă au existat localităţi în care a fost grindină, dar şi averse torenţiale.

Conform ISU Sălaj, un echipaj de la Secţia de pompieri Şimleu Silvaniei  a intervenit  la o gospodărie de pe strada George Coşbuc din oraş, acolo unde curtea a fost inundată de ape.

    

Mult mai gravă a fost situaţia la Chieşd, acolo unde o ploaie torenţială şi grindina au făcut ravagii.

În câteva zeci de minute, văile au fost “umflate” de ape, care apoi s-au revărsat peste mai multe gospodării, dar şi pe Drumul Judeţean, care a fost blocat.

Nu au scăpat de furia apelor nici instituţile şcolare, astfel că şcoala şi grădiniţa au fost inundate.

  

Să spunem că astfel de evenimente nedorite s-au mai petrecut pe raza comunei Chieşd şi în anii trecut.

Pentru evitarea unor astfel de probleme, autorităţile locale au depus la Fondul de Mediu un proiect de finanţare în ce priveşte amenajarea văilor. Prin această investiţie, Primăria vrea să evite problemele cu inundaţiile.

Ca urmare, se doreşte amenajarea văilor şi a afluenţilor pe o lungime de 15 km. Totodată, se vor construi ziduri de sprijin, podeţe şi alei pietonale, iar structura şi lăţimea vor fi adecvate pentru ploile care vin în ultima perioadă.

Primarul Leontin Chiş a primit deja un acord de la guvern, urmând ca în această  lună să se semneze şi contractul de finanţare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj