Connect with us

ARTE MARTIALE

FOTO. Călin Marincaş, invitat la British School of Bucharest. Multiplul campion mondial le-a vorbit elevilor despre cariera lui


Multiplul campion mondial, european şi naţional şi în acelaşi timp fondatorul Clubului Sportiv Seiko Zalău a participat la un eveniment special în Bucureşti, acolo unde a susţinut un discurs motivaţional. Zălăuanul a fost însoţit în capitală şi de vicepreşedintele CS Seiko – Emilian Brustan


Judeţul Sălaj este mic, însă, graţie sportului este recunoscut la nivel naţional şi internaţional. Unul dintre cei mai mari ambasadori ai Sălajului este fără doar şi poate – Călin Marincaş.

Ales de mai multe ori drept cel mai bun sportiv din judeţ în cadrul sporturilor neolimpice, fondatorul Clubului Sportiv Seiko Zalău se poate lăuda că în cariera a câştigat multiple titluri mondiale, europene şi naţionale. Are o vastă experienţă în karate tradiţional, pe care vrea să o împărtăşească cu elevii de la clubul său.

Totuşi, performanţele reuşite de sălăjeanul nostru au ajuns şi pe la urechile altora, iar anul trecut, Marincaş a fost invitat să participe la Campionatul Naţional din Statele Unite ale Americii.

Peste ocean, i-a uluit pe americani pentru ca la începutul acestui an să fie invitat la primul sezon din Ultimate Karate League, în India.

A fost primit ca un superstar de indieni şi are în plan să participe şi în sezonul doi al Ligii în care participă cei mai buni karateka din lume.

În acest an, Călin Marincaş a mai fost invitat la un stagiu de pregătire în Polonia, iar la finele săptămânii trecute, multiplul campion mondial a onorat o altă invitaţie.

Mai exact, vineri, 16 iunie, a avut loc festivitatea de absolvire la British School of Bucharest, iar directorul şcolii a dorit să le facă o surpriză elevilor Şcolii Britanice şi l-a invitat pe Călin Marincaş pentru a susţine un discurs motivaţional tinerilor absolvenţi. În capitală, sălăjeanul a făcut deplasare alături de Emilian Brustan – vicepreşedintele CS Seiko Zalău.

Evenimentul a fost organizat într-o sală modernă, la care au asistat toţi absolvenţii British School of Bucharest. Având în faţă un multiplu campion mondial, european şi naţional, copiii au “aplecat” urechea la ceea ce a avut de zis sălăjeanul nostru şi au fost foarte receptivi.

Marincaş le-a povestit copiilor despre începutul greu de carieră pe care l-a avut şi despre ceea ce ar trebui să facă oricine pentru a reuşi atât în sport, cât şi în viaţă.

“Copiii au răspuns pozitiv la discursul meu şi s-au arătat foarte interesaţi. Am primit o mulţime de întrebări. Le-am povestit despre cariera mea şi cum timp de 6 ani eu nu am câştigat nimic. Pe la orice competiţie participam, nu treceam nici măcar un tur şi din prima eram eliminat. Despre asta le-am zis, niciodată să nu te dai bătut. Trebuie să-ţi urmăreşti visul pentru că nimic nu este imposibil, indiferent cât de greu este drumul ce îl ai de parcurs”, ne-a declarat Călin Marincaş.

De menţionat este faptul că discursul a fost susţinut în limba engleză, chiar dacă la Şcoala Britanică  sunt şi elevi români. Mai mult, sălăjeanul nostru a participat şi la o festivitate de premiere a elevilor cu reuşite deosebite în diferite activităţi extra şcolare.

Printre elevii premiaţi s-a numărat şi David Cernea – marea speranţă a ski-ului românesc. Acesta se pregăteşte în Austria, ţară din care a venit special pentru această festivitate, iar imediat după încheierea evenimentului a plecat din nou în Austria pentru a-şi relua antrenamentele.

Evenimentul special s-a încheiat fără ca Marincaş să le ofere sportivilor şi o demonstraţie de karate, însă, în viitor, dacă se va mai ivi ocazia, le va oferi acestora “arta” care l-a făcut celebru.

“Nu le-am făcut o demonstraţie deşi era loc pentru aşa ceva, dar le-am promis că dacă va exista o dată viitoare, atunci le voi face şi o demonstraţie”, a mai spus multiplul campion mondial.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE