Connect with us

KARATE TRADITIONAL

TerraKid Zalău are 10 campioni europeni


Iulia Cliţan, Ilena Benescu, Ana Mihaela Popescu, Natalia Dobrescu, Antonia Iacob, Iris Dobre, Oliwer Dobre, Cristian Duţă, Rareş Mayer şi Vlad Popescu sunt sportivii care au reuşit să cucerească medaliile de aur la ediţia a 34-a a Campionatului European de Karate Tradiţional


PERFORMANŢĂ. Exact, despre asta este vorba în rândurile care urmează să le citiţi.

Nu vom vorbi despre sporturile de echipă acolo unde judeţul Sălaj suferă, ci despre reuşita unor sportivi care au făcut cinste Sălajului la nivel internaţional şi au obţinut rezultate preţioase în cadrul unei competiţii grandioase.

Desigur, vorbim despre sportivii de la CS TerraKid Zalău, cei care de fiecare dată reuşesc să fie la înălţime.

Astfel, după ce la finalul lunii mai, sportivii pregătiţi de Oliwer Dobre au reuşit să câştige Cupa României pentru al doilea an la rând, de această dată, karateka clubului condus de Remus Cliţan s-au remarcat pe un “tatami” mult mai mare.

Vorbim despre a 34-a ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional, competiţie ce în acest an s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Piteşti în perioada 14 – 16 iunie şi la care au participat peste 240 de sportivi din nu mai puţin de 25 de ţări.

Judeţul Sălaj a fost reprezentat de Clubul Sportiv TerraKid Zalău, care a deplasat la această competiţie nu mai puţin de 10 sportivi.

Este vorba despre Iulia Cliţan, Cristian Duţă, Rareş Mayer, Ilena Benescu, Oliwer Dobre şi Vlad Popescu la seniori, Natalia Dobrescu, Ana Mihaela Popescu şi Antonia Iacob la tineret şi Iris Dobre la cadeţi.

Ca de fiecare dată, karateka de la TerraKid au fost la înălţime, iar la finalul competiţiei, toţi cei 10 sportivi ai clubului sălăjean au reuşit să cucerească medaliile de aur, devenind campioni europeni.

Inclusiv antrenorul Oliwer Dobre a devenit campion european la vârsta de 45 de ani, fiind un exemplu de urmat pentru mai tinerii săi elevi.

Această performanţă nu are decât să îl facă mândru pe Remus Cliţan – preşedintele CS TerraKid Zalău.

“Am zece sportivi de lot naţional şi ce înseamnă România, înseamnă TerraKid. Am venit cu zece medalii de aur de la Europene. Împreună pentru România este sloganul nostru. Nu ştiu însă câţi or mai fi împreună cu noi. Dar, am nişte sportivi extraordinari de buni, extraordinari de cuminţi de care sunt foarte mândru. Sunt foarte ambiţioşi şi sunt nişte copii care au făcut o treabă extraordinar de bună”, ne-a declarat Remus Cliţan – preşedintele CS TerraKid Zalău.

La ediţia din acest an au fost prezente şi oficialităţi înalte precum Vladimir Iorga, 10 DAN – preşedintele ETKF, Şerban Valeca, 8 DAN – vicepreşedinte ETKF şi vicepreşdinte Senat, Bogdan Matei – Ministrul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza – Secretar de Stat MTS, Nicolae Mărăndici, 7 DAN – preşedinte FRKT, Dumitru Chirleşan – rectorul Universităţii Piteşti, Dan Manu – preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ilija Jorga, 10 DAN - fondator Fudokan, Daniel Jianu – director general al MTS.

Sunt performanţe impresionante şi pe această cale le adresăm şi noi sincere felicitări şi sperăm ca reuşitele lor să nu rămână “trecute cu vedere” de cei în măsură, pentru că astfel de performanţe necesită sacrificii, dar şi sprijin, fie el moral sau mai ales financiar. În timp ce pe la o echipă din municipiu se pompează bani cu nemiluita, adevăraţii performeri sunt mai degrabă susţinuţi moral.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in KARATE TRADITIONAL