Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Vrabie e o jucătoare stângace, ceea ce noi nu am avut până acum”


Managerul echipei HC Zalău spune că Gabriela Vrabie – internaţionala de tineret transferată recent de la LPS Brăila – ar putea “exploda” la poalele Meseşului, la fel cum s-a întâmplat cu Crina Pintea sau Claudia Constantinescu, care au ajuns la Naţională


În această vară, HC Zalău s-a despărţit de cinci jucătoare importante, este vorba de Paula Teodorescu, Roxana Szollosi, Valentina Panici, Raluca Irimia, dar şi Andrada Mihalcea.

În plus, Cristiana Nica se află în stand-by, experimentata extremă fiind curtată şi de Măgura Cisnădie.

Toate acestea au fost titulare în ultima perioadă, ceea ce înseamnă că Zalăul trebuie să mişte şi la nivel de veniri.

După o perioadă liniştită, gruparea sălăjeană a reuşit trei achiziţii în doar câteva zile: Gabriela Vrabie (LPS Brăila), Amalia Coman  (CSM Bucureşti) şi Irina Ivan (Le Havre  – Franţa).

Prima mutare a fost venirea Gabrielei Vrabie. În vârstă de doar 19 ani, handbalista a fost nelipsită de la loturile naţionale de junioare şi de tineret, iar recent a făcut parte din Naţionala B, cu care a participat la Trofeul “Carpaţi”.

Alexandra Gabriela Vrabie a încheiat junioratul de la LPS Brăila cu o medalie de aur la ONSS fete la nivel liceal.

În sezonul 2017-2018, ea a jucat în Divizia A la SCM Gloria Buzău, cu care a promovat în Liga Florilor. În ediția 2018-2019 ea a jucat în Divizia A pentru HC Dunărea Brăila, dar și la LPS Brăila, cu care a participat la turneul final al Campionatului Național de junioare I.

Vrabie evoluează pe postul de extremă dreapta şi Tadici crede că jucătoarea are calităţi bune, considerând-o o handbalistă de viitor.

“Avem o certitudine şi am făcut un contract cu o extremă dreapta de la lotul naţional de tineret. Este vorba de Gabriela Vrabie, care poate juca în locul lui Trif sau a lui Nica. M-am orientat la posturile deficitare. Ea e o jucătoare stângace, ceea ce noi nu am avut până acum. Are calităţi fizice bune şi este o fată inteligentă în ceea ce priveşte jocurile de handbal. Am urmărit-o în mai multe jocuri cu lotul de tineret, la Trofeul Carpaţi de tineret, dar şi la Trofeul Carpaţi de senioare de la Brăila, unde a jucat pentru România B. Mi-a plăcut. Nu are o talie foarte impresionantă, dar până la urmă are o talie de extremă. Este o jucătoare rapidă, cu calităţi bune şi cu finalizare foarte bună”, a spus Gheorghe Tadici pentru Sportul Sălăjean.

În paralel, tânăra handbalistă îşi va continua studiile la Facultatea de Educație Fizică și Sport – specializarea kinetoterapie – din cadrul Universităţii “Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL