Connect with us

HANDBAL

Sălăjeanca Ştefania Mocuţ, vicecampioană naţională cu CSS 2 Baia Mare!


Fostul portar de la CSS Zalău a fost omul de bază din poarta echipei maramureşene la turneul final. Este prima medalie pentru “portăriţa” din Badon care îşi doreşte să crească cât mai mult în valoare şi de ce nu, anul viitor să devină campioană naţională alături de băimărence


Ştefania Mocuţ este unul dintre cele mai bune “produse” de la CSS Zalău din ultima perioadă, alături de Karina Ghinea sau Mara Pop.

De altfel, primele două chiar au ajuns la Centre de Excelenţă din ţară.

Dacă Karina Ghinea a ajuns la Centrul de Excelenţă de la Braşov, în urma evoluţiilor bune din poarta Clubului Sportiv Şcolar din Zalău, Ştefania Mocuţ a ajuns la Centrul de Excelenţă de la Baia Mare, iar în paralel evolua şi la CSS 2 Baia Mare.

“Portăriţa” din Badon (comuna Hereclean) a devenit în scurt timp o piesă de bază în echipa pregătită de Simona Maior-Paşca şi a avut o contribuţie majoră la calificarea echipei sale la Turneul Final al Campioantului Naţional de handbal feminin la categoria de vârstă junioare III.

Nu mai puţin de opt echipe s-au calificat la turneul final, acestea fiind împărţite în două grupe.

CSS 2 Baia Mare a făcut parte din Grupa B, alături de CSS Bacău, CS OK Sport Oneşti şi LT Traian Vuia Reşiţa.

În grupe s-a jucat fiecare cu fiecare, iar CSS 2 Baia Mare a reuşit victorii pe linie, calificându-se la pas în semifinalele turneului.

Ajunsă în “careul de aşi”, cu sălăjeanca Ştefania Mocuţ în poarta, gruparea băimăreană a trecut cu 36 – 30 de Sporting Ghimbav, pentru o calificare în finala competiţiei, acolo unde o aştepta CSM Bucureşti.

După un meci spectaculos cu goluri multe, echipa din capitală a avut câştig de cauză, impunându-se în final cu 45 – 30, devenind campioană naţională, în timp ce CSS 2 Baia Mare a cucerit medaliile de argint.

“A fost o experienţă extraordinară, un rezultat care a venit după multă muncă, multe antrenamente şi seriozitate. Fără ajutorul doamnei antrenoare Simona Maior-Paşca nu cred că ajungeam atât de departe. A fost un rezultat foarte bun pentru noi, fiind împreună de foarte puţin timp şi într-o formulă nouă, având în vedere că două jucătoare s-au accidentat”, ne-a declarat Ştefania Mocuţ.

Ştefania Mocuţ: “Îmi doresc să ajung la lotul naţional”

Fosta “portăriţă” de la CSS Zalău se află la prima medalie din carieră şi ca orice sportiv, îşi doreşte să nu fie ultima.

Este o sportivă de perspectivă şi în viitor, depinde doar de ea dacă îşi va fructifica potenţialul sau nu.

Cert este că Ştefania îşi doreşte tot mai mult, iar dacă anul acesta a fost să fie vicecampioană naţională, handbalista din Badon îşi propune să devină campioană naţională, dar nu numai…

“În viitor aş vrea să cresc în valoare, atât eu, cât şi echipa, să fim la fel de unite şi să devenim campioane. Ca şi orice sportiv îmi doresc să am o evoluţie bună, să ajung la lotul naţional pentru că de acolo porneşte totul”, a mai spus “portăriţa”.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 12 iunie.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Ana

    17 June 2019 at 22:59

    Apa de ploaie la ac nivel …Cam ingamfata fata. Are mult pana departe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL