Connect with us

BOX

Alina Ştirb, zălăuanca cu pumnii de aur!

Clubul zălăuan a reuşit să câştige cinci medalii la Cupa României

 

Clubul Sportiv “Danubius” Tulcea şi D. J. S.T. Tulcea a organizat săptămâna trecută Cupa României la box feminin, rezervată junioarelor şi tineretului. La gală s-au deplasat şi cinci sportive de la CSM Zalău, patru au concurat la junioare şi una la tineret. Naomi Ciurte a boxat la categoria 48 de kg, şi a reuşit să obţină medalaia de bronz. A trecut cu bine în primul meci de Georgiana Banciu iar în meciul al doilea a boxat cu Ioana Iorga, însă a pierdut. Tot la junioare, Iulia Rus (cat. 52 kg) a întâlnit-o pe Ionela Rus (CSM Bistriţa), însă a pierdut meciul pe fondul emoţiilor, fiind prima competiţie de asemenea anvergură la care a participat. Roxana Moroşan sportiva lui Ioan Dragoş a concurat şi ea la junioare însă, la categoria 66 kg şi a întâlnită pe Mihaela Netezoi.

“Din păcate, Roxana a pierdut meciul. Însă, trebuie să menţionez, că de multă vreme nu am văzut o gală cu asemenea public. De aproximativ 15 ani nu au fost competiţii de box la Tulcea, iar acest lucru i-a făcut pe oameni să meargă la sală cu mic cu mare”, ne-a declarat directorul Silviu Mureşan.

A patra junioară, Raluca Bota a boxat cu Emilia Moldovan (CSM Bistriţa), însă putem spune că a pierdut meciul în ultima repriză, câştigând totuşi medalia de argint. Alina Ştirb a fost singura zălăuancă care a concurat la tineret. Spre bucuria noastră eleva lui Ioan Popa a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului câştigând medalia cea mai strălucitoare.

“Alina a trecut cu bine de primul meci însă, finala a fost una extrem de disputată. Peste o săptămână, ea va merge la lot unde va continua pregătirile în vederea  Campionatului Mondial”, ne-a mărturisit Ioan Popa.  Adevărul este că zălăuancele trebuie să se pregătească intens în vederea campionatelor care urmează. “Avem mult de muncit, dar sunt sigur că la naţioanle vom avea o evoluţie mult mai bună. Vreau să mulţumesc pe acestă cale profesorilor şi directorilor care ne sprijină necondiţionat”, a încheiat directorul.  

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX