Connect with us

FOTBAL

FOTO. Unirea Mirşid, pas important spre Liga a III-a!


Campioana Sălajului a făcut un meci reuşit la Baia Mare cu Viitorul Ulmeni şi a obţinut o remiză preţioasă, scor 2 – 2, care îi cresc şansele de promovare în Liga a III-a, înaintea returului de sâmbătă, de la Zalău


Unirea Mirşid şi-a propus să readucă fotbalul sălăjean în Liga a III-a, iar în iarnă a pus la cale un proiect serios, prin care autorităţile locale din Zalău să poată preluat echipa, dar şi locul din eşalonul superior, în cazul unei promovări.

Primul pas spre această realizare s-a făcut după ce Unirea Mirşid a devenit campioana Ligii a IV-a, pentru a doua oară la rând, dar cel mai important examen rămâne barajul pentru Liga a III-a.

Campioana Sălajului a trecut cu brio de primul joc care a avut loc sâmbătă, la Baia Mare, ba chiar a reuşit să obţină un rezultat foarte bun care i-a mărit şansele de accedere în eşalonul superior.

Deşi a întâlnit o echipă experimentată, Unirea Mirşid a jucat curajos şi a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 10. Golgheterul Ciprian Pavel a ieşit în evidenţă şi într-un astfel de joc, astfel că a marcat pentru 0 – 1 cu o lovitură de cap, după o centrare primită din lovitură liberă de la Bogdan Ciaca.

Formaţia antrenată de Lică Jula s-a aflat în avantaj până în minutul 15, când cel mai experiementat jucător de la Viitorul Ulmeni – Sergiu Costin – a egalat cu un şut din lov liberă de la aproximativ 35 m. Dacă la această fază, Claudiu Băican nu a putut interveni, portarul campioanei Sălajului s-a revanşat în minutele următoare, când a scos două situaţii clare de gol, din postură de unu la unu cu adversarul!

S-a intrat la vestiare cu 1 – 1, dar l-a reluare, Viitorul Ulmeni a trecut în avantaj. Fundaşul Dan Mureşan a comis un fault în propriul careu, gazdele au beneficiat de un 11 m, iar de la punctul cu var Alexandru Ignat a marcat cu precizie.

Sălăjenii nu au dezarmat şi au căutat egalarea, dar Viitorul Ulmeni putea face 3 – 1, însă din nou Băican a intervenit, iar apoi a fost salvat de bara transversală!

Căldura de afară şi-a pus amprenat asupra jocului ambelor echipe, dar Unirea Mirşid a încercat să îşi dozeze efortul şi să profite la maxim de atacurile avute la poarta maramureşenilor. Aşa s-a întâmplat în minutul 75, când mingea a ajuns la Ciprian Pavel, care cu un şut la colţul lung de la 10 – 12 m, a făcut 2 – 2, spre bucuria susţinătorilor campioanei Sălajului prezenţi în număr mare la Baia Mare.

În ultimul sfert de oră s-a mai consemnat o ocazie mare a celor de la Viitorul Ulmeni, dar din nou portarul Claudiu Băican a scos din 5 m.

S-a terminat 2 – 2, iar acest rezultat o avantajează pe Unirea Mirşid înaintea returului de sâmbătă, de la Zalău, unde campioana Sălajului s-ar putea mulţumi chiar şi cu o remiză, 0 – 0 sau 1 – 1!

Viitorul Ulmeni – Unirea Mirşid 2 – 2 (1 – 1)!

Au marcat: Sergiu Costin (15) şi Alexandru Ignat (51 – 11 m), respectiv Ciprian Pavel (12 şi 75)

Unirea Mirșid: Claudiu Băican – Radu Blaga, Dan Mureșan, Ionuț Blaga (cpt), Raul Iliese, Bogdan Ciaca, Alexandru Turcu, Cătălin Odenie, Sergiu Berceanu, Sebastian Duma și Ciprian Pavel. Au mai evoluat: Mihai Bode, Ciprian Bărnuțiu, Iustin Ardelean și Vlad Tohat. Antrenor: Vasile Jula

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL