Connect with us

Ştiri din Sălaj

Primăria comunei Chieşd se pregăteşte să semneze patru contracte de finanţare!


Autorităţile locale de la Chieşd au finalizat asfaltarea străzilor şi a uliţelor din comună şi se află pe ultima sută de metri în ce priveşte reţelele de apă şi canalizare. Acum, primarul a primit asigurări că alte patru proiecte de investiţii vor primi finanţare şi în această lună s-ar putea semna contractele de finanţare


La începutul acestei săptămâni, Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd, s-a aflat în capitală, acolo unde a avut o întrevedere cu reprezentanţi ai Guvernului pentru implementarea a patru noi proiecte de investiţii în comună.

În urma discuţiilor, primarul din Chieşd a venit acasă cu veşti bune, astfel că cele patru proiecte vor primi finanţare.

Este vorba de un proiect pe Fondul de Mediu în ce priveşte amenajarea văilor, un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea Primăriei şi a bibliotecii comunale, dar şi două proiecte depuse pe PNDL II, adică modernizarea străzilor comunale şi extindere a bazei sportive în localitatea Chieşd!

“Am avut discuţii cu cei de la investiţii, care ne-au dat asigurări că toate cele patru proiecte vor primi finanţare şi că în următoarea lună se vor putea semna contractele”, a declarat primarul Leontin Chiş pentru Ştiri din Sălaj.

Prin  amenajarea văilor din comună, autorităţile locale vor să evite problemele cu inundaţiile, care în ultimii ani au dat mari probleme cetăţenilor.  Prin acest proiect, se doreşte amenajarea  văilor şi a afluenţilor pe o lungime de 15 km.

Astfel, se vor construi  ziduri de sprijin, podeţe şi alei pietonale, iar structura şi lăţimea vor fi adecvate pentru ploile care vin în ultima perioadă.

În ce priveşte instituţiile publice, biblioteca comunală va fi reabilitată, iar Primăria va fi mansardată, deoarece spaţiul este acum destul de mic şi neadecvat pentru desfăşurarea activităţii cotidiene.

Într-o comună în care toate drumurile şi uliţele sunt asfaltate, autorităţile doresc să modernizeze unele străzi pentru care anii şi-au pus amprenta.

În fine, dacă proiectele vor  fi finanţate, şi arena sportivă din Chieşd va fi finalizată în totalitate, după ce lucrările acolo au durat ani buni, din cauza unor diverse probleme.

“La teren avem nevoie doar de 350.000 de lei, pentru ca investiţia să fie finalizată, adică montarea tribunelor şi o instalaţie de nocturnă. Totodată, vrem să asfaltăm şi drumul ce duce până la baza sportivă”, a mai spus primarul.

Aceste investiţii vin după ce administraţia locală de la Chieşd se poate mândri şi o reţea de apă şi canalizare aproape finalizată, dar şi cu asfaltarea tuturor străzilor şi uliţelor din comună!

 

Amănunte pe acest subiet puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care a apărut miercuri, 12 iunie, împreuă cu Sportul Sălăjean.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj