Connect with us

FOTBAL

Viitorul Zalău, o victorie şi două înfrângeri la faza zonală a juniorilor D


Campioana Sălajului la U 13 a fost învinsă la scor de Luceafărul Cluj şi LPS Satu Mare, dar a reuşit un succes în grupă cu campioana judeţului Alba, Juniorul Aiud


Fotbalul sălăjean se află într-o situaţie delicată, iar de doi ani de zile nu mai are nicio echipă în Liga a III-a. Nici la juniori nu ne putem lăuda cu un nivel ridicat. În faza judeţeană, marile rivale – Viitorul şi Atletic se luptă pentru supremaţie, dar când să scoată capul la un nivel mai ridicat, mare lucru nu reuşesc.

Se poate observa acest lucru, la fazele zonale de la diferite categorii de vârstă, unde reprezentantele Sălajului nu mai sperie pe nimeni.Ba mai mult, campioanele din judeţul nostru devin “carne de tun” pentru adversari din judeţe mai bine cotate, unde aria de selecţie este mult mai mare, dar unde şi mentalitatea este cu totul altfel.

În urmă cu două săptămâni, CS Atletic Zalău a  participat la faza zonală a juniorilor E, dar nu a avut nicio replică în faţa unor grupări precum Transilvania Bistriţa, Sporting Recea sau UTA Arad, astfel că a pierdut toate jocurile.

Săptămâna trecută, Viitorul Zalău a reprezentat judeţul la faza zonală a juniorilor D, dar nici echipa antrenată de Viorel Ionaşcu nu a reuşit mare lucru.

În primul meci a întâlnit pe Academia “U” Luceafărul Cluj, în faţa căreia Viitorul a pierdut la o diferenţă de şase goluri. În al doilea joc, campioana Sălajului a întâlnit un adversar mai accesibil, este vorba de campioana judeţului Alba – ACS Juniorul Aiud. De data aceasta, sălăjenii au practicat un joc mai bun şi au câştigat cu 3 – 1.

În ultimul joc, Viitorul Zalău a înregistrat şi cea mai severă înfrângere cu LPS Satu Mare, de la care a încasat şapte goluri. La această fază zonală, gruparea zălăuană a marcat trei goluri şi a încasat 14 goluri, clasându-se pe locul 3 în grupă. Faza zonală a fost câştigată de Luceafărul Cluj, care în finală a trecut cu 1 – 0 de UTA Arad.

“Am pierdut primul meci cu Luceafărul Cluj, dar realitatea din teren a fost cu totul alta. Am avut şi noi momente bune, dar am încasat patru goluri din cornere. Apoi am câştigat cu Juniorul Aiud, iar în ultimul meci ne-au lipsit mulţi jucători şi nu am putut emite pretenţii cu LPS Satu Mare. Deocamdată nu ne putem bate cu judeţe precum Cluj sau Satu Mare, unde aria de selecţie este mult mai mare. Ne-a prins bine această fază zonală pentru a vedea la ce nivel suntem. Fără pregătire şi fără antrenamente nu poţi face nimic, chiar dacă noi antrenorii ne dorim”, ne-a declarat Viorel Ionaşcu, antrenorul de la Viitorul.

Să mai spunem că Viitorul Zalău a câştigat campionatul judeţean de juniori D, cu 12 victorii, un egal şi o înfrângere. Singura înfrângere a fost în ultima etapă cu ocupanta locului 2 – Silvania Cehu Silvaniei – însă înaintea jocului, elevii lui Viorel Ionaşcu aveau deja asigurat primul loc.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL